VandeStreek Bier Zonnesteek Sunshine Lager
Bier Nieuws

VandeStreek Zonnesteek

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 16-03-2021 De lente gaat aankomende zaterdag 20 maart officieel van start. Tijd om verschillende lentebieren of lentebokken in het (lente)zonnetje te zetten šŸ˜‰ . Na de Cabron van Big Belly Brewing uit Breda vervolgen we de reeks uitgelichte lentebieren met de VandeStreek Zonnesteek uit Utrecht!

Zonnesteek Sunshine Lager

Dit jaar is het lentebier Zonnesteek van VandeStreek Bier een Sunshine Lager met een percentage van 6,5%. Traditioneel gezien wanneer de lente in aantocht is, is de Zonnesteek het bier wat uit de tanks komt bij VandeStreek Bier uit Utrecht. Deze frisse lenteknaller is goed doordrinkbaar. Met zijn verfrissende citrustonen die door de gebruikte hoppen ontstaan is hij heerlijk om in de eerste serieuze zonnestralen van het jaar te drinken.

Deze Sunshine Lager is zo doordrinkbaar geworden door hem te brouwen met een lagergist. Dit is ondergistende gist waardoor hij soepel weg drinkt. Uiteindelijk is het bier wel afgeleid van een maibock of lentebok, waardoor het karakter wel in het bier zit.

Er is ook een leuke actie van VandeStreek Bier! Want, wanneer je nu een sixpack van dit lentebier besteld in de webshop van deze Utrechtse brouwerij, krijg je er een paar toffe Zonnesteek-slippers bij. Als je dan toch aan het bestellen bent, vergeet dan niet de andere gave bieren van VandeStreek Bier te checken.

Bekijk trouwens hier wat deze Sunshine Lager met de gemoedstoestand van Jorik en Ronald doet…

Op een mooie lente! Proost.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...