Geplaatst op Geef een reactie

Zomer 2018 bier-trend #2 Bier in blik

Wat wordt dé bier-trend van zomer 2018?

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we een mooie zomer tegemoet. Wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomerse dag een heerlijk fris bier in blik te drinken? Niets toch? We lichten elke week een bier-trend toe, die het in de zomer van 2018 gaat maken.

Deze week…..

Bier-trend #2: Bier in blik

Waarom bier in blik een bier-trend wordt, en wat zijn de voordelen?

Wederom is deze bier-trend iets wat in Amerika en over de rest van de wereld al jaren niet meer uit het “kroeg”-beeld weg te slaan is. Tsja, voor mij was ook even wennen…

Uiltje Brewing Company Bier in blik

Bier in blik bestel je toch niet in de kroeg? Bier in blik haal je bij de supermarkt!! Ingeblikt bier werd tot op heden vooral bestempeld als goedkoop pils wat niet te drinken was. Dat is tegenwoordig wel anders, waarom is dit? Op dit moment kiezen veel brouwerijen om hun kakelverse IPA, of hun nieuwste “special” bomvol met hopsoorten in te blikken.

Voordelen

Het eerste en meteen het belangrijkste voordeel in de ogen van brouwers is, dat het bier verser blijft waardoor de smaken van de hop langer blijven zoals ze bedoeld zijn. Dit komt omdat blik totaal geen zonlicht door laat! De invloed van de warmte en het licht van de zon is groot m.b.t. de smaak en aroma van het bier.
Voordeel twee is dat blik beter is voor ons milieu, blik is namelijk makkelijker en sneller te recyclen dan glas. Ook een groot pluspunt (voor de kroeg) is, dat het bier sneller koud is, en je kan er meer van koud zetten door te stapelen in je koeling ;).

Anniversary Beer Uiltje

 

Ook Nederlandse brouwerijen blikken in.

Deze bier-trend is bij ons in Nederland de afgelopen jaren nog niet zo populair geweest in de kroeg. Dit vanwege het “slechte” imago wat bier in blik van oudsher heeft. Maar, in veel landen (bv: Groot Brittanië, Zuid Europa en de Baltische staten) om ons heen is dit al lang niet meer weg te denken uit de kroegen. Ook Nederlandse brouwerijen beginnen tegenwoordig bier in te blikken. VandeStreek Mosaic IPAKijk bijvoorbeeld naar Uiltje Brewing Company, die doen dit al jaren voor de export, maar merken dat de vraag in eigen land ook groeit. Ook VandeStreek Bier uit Utrecht, heeft twee weken geleden twee “5 years Anniversery-specials” in blik afgevuld, en de nieuwste Mosaic IPA van 2018 uit hun Playground-serie is dit jaar ook in blik afgevuld. Mijn verwachting is, dat hier veel meer brouwerijen een voorbeeld uittrekken en ook bieren in blik zullen gaan afvullen.

Wil jij deze zomer ook bier uit blik schenken op jouw terras?

Stuur ons dan een mailtje en vraag naar de mogelijkheden!

Eerder noemde ik al, dat het voor mij ook wennen is om een biertje uit blik te drinken in de kroeg. Maar, laten we met z’n allen gewoon blij zijn met deze ontwikkeling! Tenslotte is het beter voor het bier, het milieu en onszelf. Want, wij genieten van een bier dat langer vers blijft en zijn smaken en aroma’s beter behoudt.

Zoals eerder vermeld, worden bij veel brouwerijen de ingeblikte bieren als “special’ of “seasonal” gebrouwen. Dit betekent dat ze niet op onze website staan omdat het beperkte oplagen betreft. Wil je meer info over deze “blikjes”? Mail ons dan gewoon!

Vinden wij leuk :), en we helpen u graag.

Cheers 🍻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *