ROTT.ride
Bier Nieuws

A new ROTT.ride by ROTT. Brouwers!

Geschreven door: ROTT. Brouwers Vanuit de consument is er steeds meer vraag naar alcoholvrij (<0,1%) en alcoholarm (<0,5%) bier. Zo werdt het idee van ROTT.ride geboren! De verkoop van deze bieren is sinds 2020 vervijfvoudigd. De alcoholvrije ‘pilseners’ van de grote merken, zoals Heineken en Amstel, zijn bij de meeste mensen wel bekend. Er is echter steeds meer behoefte aan smaakvol alcoholarm speciaalbier, zoals witbier, fruitbier en IPA’s. 

Innovatie

Voor (craft)brouwers is alcoholarm speciaalbier één van de meest uitdagende bierstijlen om te brouwen. Zo is geavanceerde apparatuur om alcohol achteraf te verwijderen onbetaalbaar voor kleinere brouwerijen. Daarnaast gaat dit ook ten koste van de smaak. En dat een (alcoholarm) bier lekker moet smaken, is toch wel voorwaarde nummer één!

Nu houdt ROTT. Brouwers van uitdagingen en innovatie. Dus zijn we aan de tekentafel gaan zitten om een alcoholarme IPA te ontwikkelen. Zo goed als geen alcohol, maar dat als je het bier blind proeft, je het idee hebt dat je een ‘normale’ IPA proeft. 

ROTT.ride – Non Alcoholic IPA

Het resultaat is ROTT.ride: een super verfrissende Non Alcoholic IPA van 0,3% vol tropische hopsmaken. Voor dit bier hebben we een speciale gist geselecteerd die bijna geen alcohol aanmaakt, maar wel voor karakter zorgt. Daarnaast is er veel haver en tarwe in dit bier gebruikt, die het bier een zacht en vol mondgevoel geven. Als laatste hebben we het bier stevig gehopt met de Amerikaanse hopsoorten Sabro en Mosaic. Allemaal mooie en pure ingrediënten die zorgen voor een smaakvol bier. Ideaal om te drinken na een lange dag fietsen, surfen of cruizen op je motor: thuis of op het terras.

Verpakking en design 

Bij een goed bier hoort uiteraard de beste verpakking. Daarom hebben we wederom gekozen voor blik. Blik is beter voor het milieu, het is makkelijk mee te nemen én het bier blijft langer vers. Dat laatste is zeker belangrijk bij een laag alcoholisch bier dat gevoeliger is voor smaakveroudering. Het toffe design is wederom van de hand van onze vaste designer Chris Versteeg van ProjektC. Het artwork geeft perfect de smaak en de vibe van het bier weer.

Verkrijgbaarheid

Inmiddels is ROTT.ride ruim verkrijgbaar bij de betere restaurants, slijters en cafés. Dus kom je het bier tegen, proef hem vooral en laat ons weten wat je er van vindt. Heb je zelf interesse in dit bier als consument, neem dan een kijkje op onze website. Heb je zakelijk interesse, neem dan contact op of stuur ons een PM.

Klik hier voor meer bierige dingen! Nog meer bieren van ROTT. Brouwers ontdekken? Dan moet je snel hierheen!

AUTEUR: ROTT. Brouwers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...