MOUT Bierfestival 2022
Bier Evenementen

MOUT Bierfestival 2022! Eerste steden zijn bekend.

Geschreven door: MOUT Bierfestivals Mout Bierfestival maakt de eerste 4 steden bekend van hun 2022 edities. De gezelligste biertuin van Nederland keert in volle glorie terug in Tilburg, Nijmegen en Zwolle én maakt haar debuut in Leeuwarden. Bezoekers maken kennis met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier van diverse aanwezige brouwerijen, livemuziek, activiteiten en meer. Tickets zijn vanaf vrijdag 15 april om 10:00 uur verkrijgbaar via de website van MOUT.

Tilburg opent het bal

De aftrap vindt plaats van 26 t/m 29 mei in het Spoorpark Tilburg. Niet veel later maakt het haar debuut in het Vossepark te Leeuwarden, van 17 t/m 19 juni. Van 23 t/m 26 juni is de geboortestad Nijmegen aan de beurt en van 1 t/m 3 juli keert het MOUT bierfestival voor de tweede keer terug in het Park de Wezenlanden in Zwolle. Bezoekers worden getrakteerd op meer dan 200 verschillende speciaalbieren van diverse (internationale) brouwerijen, livemuziek, lekker eten én heel veel gezelligheid. Het beloven edities te worden als nooit tevoren.

“We vinden het fantastisch om eindelijk weer Mout Bierfestival in volle glorie te kunnen organiseren! Na een jaar met vooral veel aanpassen, trekken we dit jaar alles uit de kast. We kijken ernaar uit om erop uit te gaan en samen te proosten op het leven.”

Tinus Weijkamp, oprichter van MOUT Bierfestival

Genieten als vanouds bij MOUT Bierfestival

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap met daarnaast allerlei specials in het assortiment. Bezoekers kunnen zelf hun favoriete bier halen bij de aanwezige brouwers. Liever bier uit blik? Bij de speciale blikbierenbar kan je terecht voor ontelbaar veel soorten bijzondere bieren uit blik. 

Plof neer in de huiskamer van MOUT

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeler & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. Verwacht een breed programma met de beste boogie, rockabilly en funk. In samenwerking met lokale poppodia of organisaties wordt op zondagen zelfs het podium gevuld met lokale helden!

Er zijn wederom speciale proeverijen onder begeleiding van dé favoriete biersommelier van Nederland: Arvid Bergström. Ook aan de fijnproevers is gedacht met eten uit onze speciale beerkitchen: van BBQ gerechten tot lekkere vega burgers. Kortom, het belooft een editie te worden waar alles uit de kast getrokken wordt.

Tickets

Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn vanaf vrijdag 15 april 10:00 verkrijgbaar voor €9,50,- (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten) via www.moutbierfestival.nl.

Er is ook een beperkt aantal Early Beer Tickets verkrijgbaar voor €7,50 (inclusief €2,- borg en exclusief €1,50 servicekosten). Tickets zijn vanaf vrijdag 15 april 10:00 uur verkrijgbaar via de website.

Naast MOUT heb je nog veel toffe bierfestivals aankomende tijd, check ze snel hier. Voor andere bierige dingen ga je snel hier naartoe!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...