White Dog Brewery - Dordrecht
Brouwerijen

White Dog Brewery – Dordrecht, Zuid Holland, NL

Het ontstaan van White Dog Brewery

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis 30-12-2020 De thuisbasis van de White Dog Brewery is Dordrecht. Hier vloeien rivieren de Merwede en de Bergsche Maas over in het Hollands Diep.

Daar begint een aantal jaar geleden Ricky Maertzendorff met het brouwen van cider. Na een aantal cider gebrouwen te hebben, stapte hij over naar wilde bieren (de zogenoemde brett bieren, lambiek en saisons).

Omdat deze bieren niet de favoriete smaak hadden van de familie die vooral het bier van de White Dog Brewery dronken, besloot hij een tripel te brouwen. De tripel was een regelrechte hit, en er ontstond een wachtlijst omdat Ricky de vraag niet aan gebrouwen kreeg.

Op dat moment (2018) besloot Ricky dat het tijd werd dat de White Dog Brewery officieel bij de KvK ingeschreven werdt.

Een jaar later werd de brouwerij uitgenodigd, om op SCHUIM2019! te komen tappen. Op dat bierfestival werd zijn “Cloud batch #1” uitgeroepen tot het beste bier van die editie van SCHUIM!

Weer een week later dan SCHUIM2019! op het tweede bierfestival voor de White Dog Brewery in Papendrecht kwam de brouwerij in contact met de mannen van Hopping Borders. Hopping borders in een groothandel die gespecialiseerd is in bier voor horeca en slijterijen. Vanaf toen ging het opeens heel snel…

Ondertussen werkt de White Dog Brewery uit Dordrecht naast Hopping Borders ook met Nico Elings, om de distributie van de immens populaire bieren door heel Nederland te bewerkstelligen.

Houd deze snel groeiende brouwerij goed in de gaten door de socials te volgen. Ook hebben ze een webshop waar je de op dit moment beschikbare bieren kunt kopen, of bezoek gewoon hun website.

Doe sociaal met de White Dog Brewery uit Dordrecht en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd.

Brouwerij Info:

  • Plaats: Dordrecht
  • Opgericht: 2018
  • Type Brouwerij: Huur Brouwerij
  • Website: www.whitedogbrewery.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: https://www.whitedogbrewery.nl/contact

Ben je op zoek naar een andere brouwerij? Klik dan hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...