Jopen Bier What the Kveik
Bier Nieuws

Jopen What the Kveik!

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 18-03-2021 Dit jaar brouwt Jopen Bier uit Haarlem de Chapter-series. Op dit moment zijn ze aangekomen bij Chapter 3. De Jopen What the Kveik it is! Wat is Kviek en wat is dit nou voor bier?

What the Kveik!

Kveik is de Noorse benaming voor gist. Naast dat het de vertaling voor gist is, is dit ook een gist opzich. Deze gistsoort staat bekend om de vergisting op hoge temperatuur. Deze hoge vergistingstemperatuur zorgt voor een hele mooie bitterheid. En de funkyness in het bier. Ook komen er gave rode fruit-tonen vrij in het bier.

Het is een Red IPA van 7.0% met een vette dieprode kleur. Het is een bier met een warm gevoel. Maar, is tegelijker tijd ook hoppig, fris en wat grassig. Door de hoppigheid word hij aangenaam bitter, en door de rode fruit-tonen, krijgt weer een zoetere kant, waardoor de What the Kveik mooi in balans is. Het frisse er aan, maakt dat dit bier goed te drinken is in deze tijd van het jaar. Ook het bloemige karakter doet je denken aan de lente die er aan zit te komen.

Het is een special, dus bestel hem nu snel in de webshop van Jopen vooral het te laat is. Ben je nog niet uitgelezen? Klik dan snel hier om te zien wat er nog meer aan de hand in bierland!

Wil je het complete verhaal van de Jopen Chapters ontdekken? Klik dan snel hier

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...