West Berkshire Brewery - Solo Peach Ale 0.5%
Bier Reviews

West Berkshire Brewery – Solo Peach Ale: Review

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 02-01-2021 Via een order bij Ondernulpuntvijf.nl, ben ik in aanraking gekomen met de West Berkshire Brewery. Deze West Berkshire Brewery uit Yattendon, Berkshire, UK heeft de Solo Peach Ale 0.5% gebrouwen.

De Solo Peach Ale, trok mijn aandacht op de website van ondernulpuntvijf.nl omdat ik persoonlijk erg van perzik houd. Ook het strakke design van het blikje werd mijn interesse getrokken.

Uiterlijk en kleur van West Berkshire Brewery Solo Peach Ale

Bij het inschenken van het bier, ontpopte zich een mooie semi-stevige schuimkraag. Her en der had hij wat grotere belletjes. Persoonlijk vind ik een stevige schuimkraag die lang stand houdt wel mooier en lekkerder. De kleur en helderheid van de Solo Peach Ale vielen mij meteen op. Hij is kraakhelder en goudgeel van kleur. Het leek in eerste instantie qua uiterlijk echt op een pilsener.

Geur

Toen ik begon te ruiken, dacht ik dat ik mijn reuk verloren had… Totaal geen geur, of in ieder geval een hele neutrale geur. Toen ik het bier iets op liet warmen, kwam er inderdaad een lichte perzik geur naar boven.

Smaak

Omdat de geur mij in het begin wat tegenviel, heb ik meteen mijn verwachting van de smaak wat bijgesteld. Bij de eerste slok, proefde ik pas achterin de slok een lichte mooi subtiele perziksmaak. Verder is de Solo Peach Ale qua smaak erg fris, licht fruitig (zoals beloofd: perzik) en een beetje harsig. Er zit in echter geen bitter in, wat er stiekem wel in had mogen zitten. Bij de volgende paar slokken, merk je naar mate het bier wat opwarmt een sterkere perziksmaak en er ontstaat een lichte tinteling op de tong.

Conclusie van West Berkshire Brewery – Solo Peach ale

De Solo Peach Ale 0.5% is me niet tegen gevallen. Ook is de Solo Peach Ale geen extreme topper. Het is vrij toegankelijk bier, een allemansvriend.

Mijn rating op Untappd is dan ook 3 dopjes! Gewoon prima 😉

Wil je meer reviews bekijken? Klik dan snel hier

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...