Walhalla Craft Beer Team
Brouwerijen

Walhalla Craft Beer, Amsterdam, Noord Holland, NL

Het ontstaan van Walhalla Craft Beer uit Amsterdam

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 05-01-2021 Aan de Spijkerkade in Amsterdam Noord, bevindt zich Walhalla Craft Beer, Amsterdam. Nadat Aart van Bergen in 2015 Walhalla Craft Beer officieel had opgericht, werd er een loods betrokken in Landsmeer nabij Amsterdam. Al snel kwam Paul Troost erbij om Aart te ondersteunen in de werkzaamheden van de brouwerij. Ook houdt Paul zich bezig met de verkoop van de Walhalla-bieren.

Aart begint met brouwen in potten en pannen, gewoon thuis. Experimenteren en uitvogelen is wat hij de eerste jaren deed. Dit resulteerde uiteindelijk in 2015 in de officiële oprichting van Walhalla Craft Beer.

In 2018 verhuist Walhalla Craft Beer naar een toffe locatie in Amsterdam Noord op de Spijkerkade. Om de hoek bij Oedipus Brewing, vestigen Aart en Paul zich in hun nieuwe optrekje. Hier is ook ruimte voor een proeflokaal, wat dan ook meteen wordt gerealiseerd. Dit alles is uiteindelijk mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfunding!

Walhalla is de Amsterdamse brouwerij die de lievelingsbieren van de goden brouwt, zo zeggen ze zelf. Bieren zoals wij ze op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend.

Core Range van Walhalla Craft Beer, Amsterdam

Het allereerste echte topbier van Walhalla is de Loki een mooie Golden IPA van 5,5%. Dit was het startschot van wat uiteindelijk een gave Core Range is geworden van in totaal 5 bieren. De bieren lopen uiteen van een smakelijke Blond Ale tot een Double IPA, en van een Saison tot een Barleywine.

Naast deze Core Range brouwt Walhalla ook eenmalige bieren op blik zoals de Elixer NE-IPA serie, Ymir pale ale en Izanami stout. Ook worden elke winter drie bieren binnen de gelimiteerde Daemons serie gebrouwen. Dit zijn uitdagende bieren die de grenzen van de duisternis opzoeken!

Proeflokaal

Na een geslaagde crowdfunding campagne zijn de brouwerij en proeflokaal geopend in het dynamische Amsterdam Noord. Ze hebben een constant veranderend bieraanbod op tap, een spannende selectie bieren op fles en snacks van lokale leveranciers. Hou de evenementen agenda in de gaten voor rondleidingen door de brouwerij, nieuwe bier releases en meer goddelijk vermaak!

Heb je nou nog nooit iets van Walhalla Craft Beer geproefd? Ga dan snel naar de webshop en plaatst jouw bestelling!

Doe sociaal met Walhalla Craft Beer en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Amsterdam
  • Opgericht: 2015
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Spijkerkade 10 1021 JS Amsterdam
  • Website: www.walhallacraftbeer.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@walhallacraftbeer.nl

Naast Walhalla zijn er nog veel meer brouwerijen! Check ze hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...