Nevel Wild Ales
Bier Reviews

Verschillende Nevel Bieren : Review

Dinsdag 11-07-2023 Geproefd en geschreven door… Tom van Baalen! Ik ben in december in Nijmegen op zoek gegaan naar een lokaal lekker bier. Oersoep kende ik al maar Nevel nog niet. Ik heb er 2 meegenomen om uit te proberen en ik was verkocht.

Het viel mij in de winkel al op dat er zoveel prijsverschil was tussen de diverse Nevels. Van €2,75 tot aan €14,=. Maar nu ik wat geproefd had was ik toch nieuwsgierig geworden. Dus heb ik in januari een pakket gekocht en hier dit verslag van gemaakt.

De bieren van Nevel worden met een eigen natuurlijke gist gebrouwen, allen met een herkenbare zure basis. Ik vind alles zo natuurlijk smaken (alsof je een boswandeling maakt).

NEVEL TRAVERSING THOUGHTS

Dit is een Wild Ale, die bij het inschenken weinig schuimvorming had. De kleur is licht oranje en is troebel. Qua smaak is het een zuur en subtiel kruidig bier. Ik had er iets meer van gehoopt.

Untappd-rating: 4,25

NEVEL MINNE

Wederom een Wild Ale met meer schuimvorming tijdens het uitschenken. Het is een mooi troebel geel bier. In de smaak vind ik citrus terug en scherp zuurtje met mooie funky kruidenmix.

Untappd-rating: 4,5

NEVEL SINTEL

Sintel is een mooie Barrel Aged Wild Ale. Door het barrelen is er weinig meer van de schuimkraag over. De kleur is mooi oranje-rood. Het is een mooi bitter bier met een wrange afdronk. Een prachtig bier wat mij betreft.

Untappd-rating: 4,5

NEVEL BLOS

Dit is een Rosé Bier, alleen dan een wild rosé bier! Na het inschenken ontstaat er totaal geen schuimkraag. De mooie dieprode kleur verraad sowieso dat het een rosé bier is. Qua smaak is hij wel echt heel sprankelend en mooi friszuur en fruitig.

Untappd-rating: 4,25

NEVEL HEIMWEE

Ook de Heimwee is een Wild Ale. Wederom ontstaat er weinig schuim bij het inschenken van mijn glas. De kleur is mooi oranje-bruin. In de smaak herken ik pruimen, zure pruimen en een mooie kruidigheid. Een hele fijne combinatie.

Untappd-rating: 4,5

GRONDSLAG

Dit bier is in mijn ogen het minste van alle Nevel-bieren uit deze selectie. De smaak is erg zuur en erg wrang. Het is even doorbijten, maar uiteindelijk wel de moeite waard. De kleur is oranje-geel en het bier heeft wederom een kleine schuimkraag.

Untappd-rating: 4,0

NEVEL AARD

Het laatste bier uit dit pakket is weer een Barrel Aged Wild Ale. De Aard heeft in tegenstelling tot de rest van de geproefde bieren wel een schuimkraag. Die overigens wel snel inzakt. Qua kleur is hij knalrood, dit komt waarschijnlijk omdat de basis van dit bier rode bieten zijn. Deze bieten zijn van zichzelf zoe en aards. Het zoete karkter maakt het zure van de Nevel-gist wat zachter. Je proeft de rode bieten wel echt heel goed. Bijzonder mooi.

Untappd-rating: 4,25

Ben je opzoek naar nog meer mooie reviews? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...