VandeStreek Bier

Wij brouwen omdat wij daar lol in hebben. Het mooiste wat er is: smaak creëren zonder concessies te doen. Ramverse IPA’s, knalvolle stouts, romige tripels – onze bieren zijn modern, vol van smaak en uitdagend. Altijd van topkwaliteit, want voor minder doen we het niet. We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken.

2010-2013
In 2010 beginnen Sander & Ronald met thuisbrouwen. Dit gebeurt eerst in Sanders flat in Kanaleneiland en later in zijn huis in Lombok. In de eerste drie jaar wordt de capaciteit van 20 liter per batch vergroot naar 50 liter per batch. De eerste honderd batches worden gebrouwen zonder commerciële ambities en leggen de basis voor de kennis van grondstoffen en receptopbouw.

2013-2015
Direct vanaf de start van vandeStreek bier gaat het snel. In mei 2013 lanceren we onze eerste bieren op het Utrechtse Bierbrouwersfestival – Broeders, Dark Roast en Festival Saison. Hetzelfde jaar nog lanceren we de Hop Art serie. In 2015 voegen we twee vaste bieren aan onze line-up toe: Hop Art IPA en Koper.

2016
In 2016 stappen Sander & Ronald fulltime in de brouwerij om de groei te kunnen bijhouden en om plannen te kunnen smeden voor de bouw van een eigen brouwerij – een ambitie sinds dag 1 van vandeStreek bier. In de zomer worden brouwhuis en de vergistingstanks volledig naar eigen ontwerp besteld. De Playground serie wordt gelanceerd – een serie waarin we laten zien dat de brouwerij onze speeltuin is! Daarnaast is ook onze eerste fulltime medewerker een feit.

2017
Begin maart worden alle machines, tanks en de bottellijn geleverd en nog geen vijf weken later draait de brouwerij! Dit jaar groeien we hard, zowel in volume bier als aantal medewerkers. Ook lanceren we de Playground NonAlcoholic IPA – een groot succes.

2018
Dit jaar brouwen we onze zeven vaste bieren, waaronder de Playground Non Alcoholic IPA. Daarnaast brouwen we om de maand een special, aangevuld met collaborations en Barrel Aged bieren uit onze snel groeiende barrel room.