VandeStreek Bier Barrels
Brouwerijen

VandeStreek Bier, Utrecht, Utrecht, NL

Het ontstaan van VandeStreek Bier

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 02-01-2021 Het begon in 2010, in Sander’s eerste flat op Kanaleneiland en later in Lombok in Utrecht. Hier werd de basis gelegd voor wat nu VandeStreek Bier uit Utrecht is.

In de 3 jaar die volgde, worden er batches gebrouwen van 20 liter per keer, dit word al snel opgeschaald naar 50 liter per batch. In deze eerste 3 jaar en ongeveer 100 batches brouwen is de basis gelegd van de kennis van grondstoffen en de receptopbouw.

Van 2013 staat VandeStreek Bier officieel geregistreerd als brouwerij, en worden de eerste bieren gelanceerd op het Utrechts Bierbrouwersfestival. De bieren die gelanceerd worden zijn; Broeders (blond), Dark Roast (coffee stout) en Festival Saison (saison). In 2015 word de Core Range uitgebreid met de Hop Art IPA en de Koper.

De groei

In de zomer van 2016 wanneer Sander en Ronald ondertussen fulltime in de brouwerij zitten, worden het brouwhuis en de eerste vergistingstanks besteld. Nu gaat het hard, ondertussen is Jorik Dames er fulltime komen werken en wordt de Playground-serie op de markt gezet. Deze serie staat voor het idee dat de brouwerij de speeltuin is, en de broers zijn in ieder geval nog lang niet uitgespeeld 😉

Begin 2017 worden de machines, tanks en de bottellijn geleverd en 5 weken later is de brouwerij helemaal up-and-running. De gouden greep van de brouwerij wordt ook dit jaar op de markt gebracht. De Playground Non Alcholic IPA is een feit, zo blijkt later een wereldwijd succes!

VandeStreek Bier Playground

In 2018 word namelijk een gouden medaille gewonnen met de Playground als beste Non Alcoholic IPA van Europa! Als snel begint dit zijn vruchten af te werpen, waar de bekendheid van VandeStreek Bier wereldwijd groeit.

Ondertussen is VandeStreek Bier niet meer weg te denken uit het Nederlandse bierlandschap. Sterker nog, niet meer uit het Wereldwijde bierlandschap! Vandestreek Bier is tegenwoordig ook bekend om zijn relatief nieuwe Hazy Weekend (NEIPA van 6.0%). Het aantal Barrel Aged bieren is ook uitgegroeid tot een mooi aantal, en nog steeds word er maandelijks een nieuwe special gebrouwen.

Wil je meer weten over VandeStreek Bier uit Utrecht? Klik dan hier.

Doe social met VandeStreek Bier en volg ze:

Facebook, Instagram (brouwerij), Instagram (proeflokaal) & Untappd.

Brouwerij Info:

  • Plaats: Utrecht
  • Opgericht: 2013
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Ontariodreef 43 3565 BC Utrecht
  • Website: www.vandestreekbier.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@vandestreekbier.nl

Leer nu nog meer brouwerijen kennen door hier te klikken!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...