VandeStreek Bier - Playground Grapefruit
Bier Reviews

VandeStreek Bier – Playground Grapefruit: Review

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 15-01-2021 De VandeStreek Bier – Playground Grapefruit zat in een mooi pakket met bieren, wat ik onlangs in de webshop van VandeStreek Bier uit Utrecht besteld heb. Een mooie mix tussen dikke barrel aged klappers en toffe nieuwe non alcoholic bieren. Zo ook de VandeStreek Bier Playground Grapefruit, die vandaag gerevierde wordt!

Uiterlijk en kleur

Deze Grapefruit versie van de Playground heeft een mooie oranje kleur. Bij het inschenken ontstaan een prachtige stevige schuimkraag met heel mooie fijne belletjes. Het bier heeft een strakke tweeschijn, is absoluut niet troebel wat te verwarren is met tweeschijn.

Geur van VandeStreek Bier – Playground Grapefruit

De Playground Grapefruit versie heeft een hele mooie frisse geur, met citrus en voornamelijk grapefruit tonen er in. Fruitig maar vooral echt heel fris. Door het lichte citrus hintje word hij erg fris.

Smaak

De smaak van dit bier heeft ook weer die lichte citrushint. Voor de rest is hij mooi fruitig en fris. Door de grapefruitsmaak krijgt hij een mooie subtiele bitter. Hierdoor is de grapefruitsmaak erg mooi in balans. Hij overheerst absoluut niet, wat het erg aangenaam maakt.

Conclusie

De VandeStreek Bier Playground Grapefruit versie vind ik persoonlijk beter dan de originele Playground (wat uiteraard ook ook een machtig mooie non alcoholic is)! Het bittere van d grapefruit en het fruitige wat in de normale Playground ook zit zijn erg mooi in balans. Het maakt het mooi fris en enorm doordrinkbaar.

Mijn rating is dan ook 4,5 dopjes! Ik zou dit bier vooral op een mooie zomerse dag de hele dag kunnen wegtikken.

Wil je nou meer te weten komen over VandeStreek Bier uit Utrecht? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...