Van Moll - Opgebokt
Bier Reviews

Van Moll – Opgebokt : 2 Meningen

Vrijdag 27-10-’23 Geproefd & geschreven door Alexander de Beun & Bor Nippelreus Een tijdje geleden kregen we in de samenwerking Biercheque & Lighttown Brewers een doosje bockbieren opgestuurd vanuit Eindhoven. Het idee hiervan is dat van elk bier 2 onafhankelijke reviews geschreven zouden worden. Daar zeggen zij uiteraard geen nee tegen! Hierbij het tweede bockbier onder de loep van Van Moll; Opgebokt! Alexander bijt het spits af en daarna komt Bor aan het woord.

Techinische Informatie Van Moll – Opgebokt!

Brouwerij: Van Moll

Bier: Opgebokt!

Stijl: Chocolate Doppelbock / 7.5%

Alexander proeft

De herst is ogenschijnlijk van start gegaan, met het druierlige en regenachtige weer van de afgelopen dagen. Vandaag is daar even niets van te merken, met een ietwat bewolkte lucht en verder een karrenvracht aan zon. Normaal zou je met deze omstandigheden een verfrissend en licht zomerbier niet snel laten staan, maar kies ik toch voor het volgende; Opgebokt! van Van Moll is een licht/medium bittere bock met, zoals de naam al doet vermoeden, een lichte tint van donkere chocolade.

De smaak is verder vrij subtiel en blijft verder wel aan het oppervlak, waar deze achterop de tong snel verdwijnt. De bitterheid blijft wel goed hangen en voor een bier van 7,5% is het desalniettemin makkelijk doordrinkbaar.

Foodpairing

Verder is het licht moutig en soepel. Een prima lichte bock. gecombineerd met een borrelplankje met rode druiven, vijgen en een aantal zelfgemaakte bonbons van mijn vriendin is dit leuk te combineren. Rijp rood fruit is met het zoete rijpe smaakprofiel een goede tegenhanger voor het licht bittere van de bock. Chocolade met hazelnootvulling is hier juist complementair aan.

Biercheque

Yes! Het bockbierseizoen is weer begonnen! En om dat heugelijke feit te vieren mag ik in samenwerking met Biercheque en Lighttown Brewers een review schrijven van Opgebokt! van Van Moll.

Lighttown Brewers

Wat is Lighttown Brewers hoor ik je denken. Lighttown Brewers is een gezamenlijke brouwerij van Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en Stadsbrouwerij 013. Oftewel 2 grote brouwerijen uit Eindhoven, de lichtstad en 1 uit Tilburg!

Opgebokt!

Opgebokt! is een Chocolate Doppelbock. Naast de gebruikelijke ingrediƫnten (water, mout, hop en gist) zijn er bij het brouwen van dit bier ook cacao nibs toegevoegd. Ik drink de versie die Van Moll in 2022 heeft gebrouwen.

Beste bockbier van Nederland

Dit bier werd in 2022 verkozen als beste bockbier van Nederland in de categorie Zware Bockbieren. 

Bor zijn bevindingen!

Het bier ruikt precies zoals je verwacht van een Bock: caramel, zoetig en iets moutig. Ook. In de smaak komen caramel en mout terug. Je proeft ook wel dat het een stevig bier is. De smaak is heel vol met ook wat pure chocolade en een vleugje koffie.

Het bier is lekker en toegankelijk. Ik snap dat dit bier is verkozen tot beste bockbier. En ja, ik heb betere Bockbieren op, maar ik denk dat dit een bier is die voor (bijna) iedereen gewaardeerd wordt.

Foodpairing

Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt met de foodpairing. Ik heb een zakje kruidnoten erbij gepakt. En dat werkt best goed moet ik zeggen. Het bier smaakt door deze combinatie minder zoet, maar de bittere tonen van de chocolade en koffie komen meer naar voren. 

Wil je nog meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Dit vind je misschien ook leuk...