Van Moll Lost Highway
Bier Nieuws

Van Moll Lost Highway; Nieuwste Black IPA uit Eindhoven

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 18-02-2021 Van Moll Craft Beer uit Eindhoven komt binnenkort met een nieuw bier. Het nieuwste brouwsel zal een Black IPA worden, met 7.2% alcohol. De Black IPA is een van de favoriete bierstijlen van Van Moll.

Van Moll Lost Highway

De aankomende parel zal een dubbel gedryhopte IPA worden, met heel veel Sabro-hoppen er aan toegevoegd tijdens deze dryhop. Door deze Sabro-hoppen krijgt het bier wat extra tonen van mandarijn, cocos en tropisch fruit. Hiermee probeert Van Moll een lans te breken voor de bierstijl Black IPA! Een over het algemeen wat lastigere bierstijl voor het grote publiek, maar waarom?

Black IPA

Waardoor wordt de Black IPA en Black IPA? Een Black IPA lijkt in de basis eigenlijk best veel op een klassieke IPA. Het grootste verschil is uiteraard de kleur. Dit is ook meteen waarom de variant van een IPA wat mindere populair is bij het grotere publiek. Zijn donkere kleur schrikt in eerste instantie erg af. Maar, wanneer je de eerste slok neemt, zal dit vaak snel veranderen. De smaak lijkt namelijk erg veel op een normale IPA.

Waarom is deze IPA dan donker van kleur? Dit komt door de gebruikt mouten. Deze mouten zijn geroosterd, waardoor het bier automatisch de donkere kleur krijgt. Ook zal de smaak ietwat anders zijn. Wanneer zoals bij de Van Moll Lost Highway hierboven gedryhopped wordt, zal die “andere smaak” vaak wegvallen omdat de tropische smaken overheersen door de gebruikte hoppen tijdens de dryhop.

De Van Moll Lost Highway is op dit moment onderweg, het zal niet lang meer duren voordat jij hem kan proeven! Ken je Van Moll Craft Beer uit Eindhoven nog niet? Neem snel eens een kijkje op de hun website en bestel wat gave bieren.

Blijf op de hoogte

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste biernieuws? volg ons dan op Instagram of vind ons leuk op Facebook.

Als je nu meteen nog meer bier nieuws wil lezen? klik dan nu hier.

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...