Uncovered Festival
Bier Evenementen

Uncovered Festival: 8x redenen waarom je dit niet wilt missen!

Geschreven door: Uncovered Festival, 08-09-2022 Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september vindt voor de allereerste keer Uncovered Festival plaats bij de Werkspoorhaven in Utrecht. Een craftbier festival ter ere van het 25 jarige bestaan van de Utrechtse Brouwerij De Leckere. Waarom wil je dit niet missen? Ontdek het snel:

1. Ontdek meer dan 16 verschillende brouwerijen uit binnen- en buitenland! 

Wie zijn er aanwezig op Uncovered Festival?: Brouwerij De Leckere (Utrecht), VandeStreek (Utrecht), Oproer (Utrecht), Brouwerij ’t IJ (Amsterdam), Two Chefs Brewing (Amsterdam), De 7 Deugden (Amsterdam), Noordt (Rotterdam), Rock City (Amersfoort), Uiltje (Haarlem), Kompaan (Den Haag), Naeckte (Amstelveen), Duits & Lauret (Everdingen), Maallust (Veenhuizen), Avereest (Avereest), Lervig (Stavanger, Noorwegen), Dois Corvos (Lissabon, Portugal), The White Pony (Piove di sacco, Italië). 

2. Proef de lekkerste bieren van Nederland.

Wist je dat Maallust de prijs heeft gewonnen van Beste Bier van Nederland 2022? Maar ook alle andere brouwerijen nemen hun beste bieren mee. Van prijswinnende bieren tot nieuwe smaken. Genoeg om te proeven!

3. Geniet van heerlijke live muziek.

Alle dagen draait DJ Dynamite allround lekkere hitjes, van urban music tot jazz en funk. Op vrijdag kan je de prachtige stem van Ruby Prophet bewonderen, een singer-songwriter die met internationale artiesten een doorbraak aan het maken is. Op zaterdag wordt je weggeblazen door de Utrechtse band Five Dollar Shake die energieke bluesrock mixt met een flinke scheut soul. Op zondag speelt Policed: een unieke coverband van, hoe kan het ook anders, The Police. 

4. Ga mee op ‘Bierreis door de tijd’! 

Special release: het nieuwe boek ‘Bierreis door de tijd’ wordt gelanceerd bij Uncovered. Duik met schrijver Leendert Alberts in de historie van bier. Ontdek wat men vroeger dronk: van de oude Egyptenaren tot de burgers tijdens de Industriële revolutie. Brouwerij De Leckere heeft alle bieren opnieuw uitgebracht. Het Uncovered Festival is een unieke kans om zowel als eerste de verhalen te ontdekken en de bijpassende bieren te proeven!

5. Lekker het festivalseizoen afsluiten in stijl.

Geniet van de laatste zonnestralen (hopelijk), nog één keer het terras op. Proosten met vrienden, familie, een ieder ander waarmee je samen bent gekomen of juist met nieuwe mensen die je daar ontmoet. Laten we nog één keer samen genieten. 

6. Heerlijke happen verzorgd door het Werkspoorcafé. 

Combineer bij Uncovered Festival je bier met… een heuse bierburger! Deze moét je proberen. (Ook nog eens bio gemaakt). Of geniet van borrelplanken, nachos, friet en meer. 

7. Proost op een verjaardagsfeest voor ons allemaal! 

We vieren niet alleen dat de oer-Utrechtse Brouwerij De Leckere 25 jaar bestaat. Maar ook nog eens dat Utrecht 900 jaar bestaat! Een feestje voor ons allemaal.

8. Met de fiets, OV of auto

Een klein stukje fietsen de Amsterdamsestraatweg af, en je ontdekt dit pareltje van een plek aan het water. De Werkspoorhaven ligt ook op loopafstand van station Zuilen, voor wie liever met de trein of bus komt. Autobestuurders kunnen zelfs genieten van alcoholvrije bieren. 
Dus, wil jij ook wel mee op bier-ontdekkingstocht? Ga dan voor alle info en voor tickets naar www.uncoveredfest.nl

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...