Oh buurman wat doet u nu...?
Bier Nieuws

Oh buurman wat doet u nu…?

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 06-01-2021 Hij is er weer! Uiltje’s Oh buurman, wat doet u nu…? Deze stevige barleywine van Uiltje Brewing Company uit Haarlem is een jaarlijks gebrouwen topper. De naam: Oh buurman, wat doet u nu…? is ge├»nspireerd op de bekende uitspraak van Kees (Tatjana Simic) in de Nederlandse film Flodder.

Deze mooie barleywine van 11,8% is een mooi amberkleurig bier gebrouwen met Cara-mout. Om hem dit bier wat meer pit mee te geven zijn er cascade, mosaic & chinook-hoppen gebruikt.

Uiltje Brewing Company in Haarlem, staat vooral bekend om de meest gekke namen van hun bieren. Ook springt het artwork van de blikken (yes, sinds kort ook helemaal over op blikken, check hier waarom) er echt uit. De welbekende uilen die gecombineerd worden met hedendaagse dingen… You hate it or you love it!! Ik houd er in ieder geval zeker van.

Overigens ben ik ook fan van de bieren die uit de brouwerij van Uiltje Brewing Company aan de Bingerweg in Haarlem komen. Lekker hoppig, heerlijk fris, en mooi fruitig zijn een aantal dingen waar het Uiltje goed over nadenkt in het brouwproces.

Uiltje Brewing Company staat sinds een aantal jaar ook bekend om het Fresh and Fast-Programma. Dit is een project waar je je voor kan inschrijven. Na je inschrijving, krijg om de 2 weken een supervers limited edition bier thuis bezorgd. Check dan de website, om te kijken welk abonnement het beste bij jou past.

Wil je trouwens de “Oh,buurman wat doet u nu…?” bestellen? Ga dan snel naar de webshop van het Uiltje.

Proost

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...