Uiltje Brewing Company Haarlem
Brouwerijen

Uiltje Brewing Company, Haarlem, Noord Holland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 06-01-2021 Robert Uyleman de bedenker van Uiltje Brewing Company Haarlem in Noord Holland, begon in 2012 als Brouwerij het Uiltje. Vanaf 2016 staat het officieel geregistreerd als Uiltje Brewing Company de huidige naam.

Het ontstaan van Uiltje Brewing Company Haarlem

In 2012 begon Robert Uyleman te brouwen, recepten te ontwikkelen en te experimenteren. Na drie jaar op relatief kleine basis gebrouwen te hebben, vond hij in 2015 een bank die zijn biermissie wilde financieren.

Nadat alles akkoord was, stond er in 2016 een Up-and_running brouwerij aan de Bingerweg in Haarlem. De brouwerij is uitgerust met een 40 hectoliter systeem met 4 brouwketels en 11 vergistingstanks met een capaciteit variƫrend van 30 tot 120 hectoliter per tank. Ook heeft de brouwerij een eigen blikkenlijn en een systeem om fusten af te vullen.

De zogeheete Barrel-room van Uiltje Brewing Company is ondertussen indrukwekkend. Deze staat vol met meer dan 300 rum, wijn, whiskygin, bourbon, calvados en cognac vaten. Hier liggen bieren te rijpen die regelmatig op de markt verschijnen. Voordat dat gebeurt, moeten ze wel een afzienbare tijd rijpen op deze vaten in deze Barrel-room.

Uiltje Craft Beer Bar en Bottleshop in Haarlem

Ondertussen heeft de brouwerij naast het proeflokaal aan de brouwerij zelf, ook een Uiltje Craft Beer Bar in het centrum van Haarlem. Hier vind het de meeste bieren van Uiltje Brewing Company zo vers ogelijk. Ook hebben ze hier regelmatig gastbieren van andere brouwerijen over heel de wereld. De Uiltje Bottleshop is de laatste toevoeging geweest aan het Uiltje-concept. Hier vind alle beschikbare bieren van Uiltje Brewing Company, maar hele toffe bieren van andere brouwers.

In de webshop zijn alle bieren te vinden die op dit moment beschikbaar zijn.

Cheers

Doe social met Uiltje Brewing Company en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Haarlem
  • Opgericht: 2016 (voorheen Brouwerij het Uiltje 2012-2016)
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja, Bingerweg 25 2031 AZ Haarlem, Zijlstraat 18 2011 TN Haarlem
  • Website: www.uiltjecraftbeer.com
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@uiltjecraftbeer.com

Check hier nog meer brouwerijen uit Nederland!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...