Two Chefs Brewing
Brouwerijen

Two Chefs Brewing, Amsterdam, Noord Holland, NL

Woensdag 05-04-2023 Geschreven door: Dimitri Zafiriadis Two Chefs Brewing aan de moezelhavenweg in Amsterdam, zijn ondertussen al een aantal jaar niet meer weg te denken uit het Nederlandse bierlandschap. Zelf vind ik dat de brouwerij van de twee voormalige chefkoks een van de grotere “kleine” brouwerijen van ons land is.

Het verhaal van 2 chefs die gingen brouwen…

In 2021 stonden de potten en pannen op het vuur met de eerste brouwsels van Sanne en Martijn. Op dat moment nog 2 chefkoks in loondienst bij toffe restaurants. Two Chefs Brewing werd officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel op 16 januari 2013. En vanaf toen zijn de mannen gestopt met hun baan als kok en volledig in het diepen gesprongen om van Two Chefs Brewing een mooi merk te maken.

Two Chefs Brewing huurde in het begin ketels bij collega’s

De brouwketels van de Sallandse bierbrouwerij werden in eerste instantie gebruikt om de eerste commerciƫle bieren van de mannen te brouwen. In 2014 werd er een klein pakhuis in het noorden van Amsterdam gekocht om de brouwsels op te slaan die klaar waren voor de verkoop. In verloop van tijd werden er een aantal mensen aangenomen om Two Chefs Brewing te laten groeien.

Crowdfunding van Two Chefs

Medio 2016 werd na een geslaagde crowdfunding een grote loods aan de moezelhavenweg in Amsterdam ingericht en opgebouwd als brouwerij. In het jaar daarop in 2017 waren de eerste brouwsels uit eigen ketels ook daadwerkelijk een feit. Two Chefs Brewing bleef maar groeien en werd steeds bekender in Nederland en steeds beter verkrijgbaar door ook heel ons land.

Ondertussen zijn we een foodbar in Amsterdam verder en zijn de core range-bieren in menig supermarkt te verkrijgen.

Seasonals & Specials

Two Chefs Brewing is nog steeds groeiende, dit komt doordat ze niet stil zitten daar in Amsterdam! Het hele jaar door hebben ze de seasonals die gebrouwen worden en ook rollen er regelmatig specials van afvullijn. Het nieuwste bier wat sinds april 2023 op de markt is, is de Non Alcoholic Funky Falcon! Deze good old Pale Ale is er nu dus ook in een alcoholvrije variant. En hiermee springen ze in op de explosieve vraag naar alcoholvrije bieren.

Doe sociaal met Two Chefs Brewing:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Amsterdam
  • Opgericht: 2013
  • Type brouwerij: Productiebrouwerij
  • Website: https://twochefsbrewing.com/nl
  • Webshop: Ja
  • Proeflokaal: Ja – Food Bar West, Hugo de Grootplein 7-15, 1052 KV Amsterdam
  • Contact: Klik hier!

Ontdek nu hier welke andere brouwerijen er al een brouwerij-pagina op Speciaalbierwereld.nl hebben! Bestel nu hier jouw proefpakket van Two Chefs Brewing!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...