Walhalla tweede bier BeerGeeksBeatALS gebrouwen
Bier Nieuws

Tweede bier BeerGeeksBeatALS gebrouwen

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 20-01-2021 Het tweede bier voor BeerGeeksBeatALS is gebrouwen! Zoals gezegd loopt dit jaar de actie van de Facebook groep BeerGeeks weer op volle toeren. Tijdens deze BeerGeeksBeatALS-actie wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor de Stichting ALS Nederland. Het tweede bier BeerGeeksBeatALS is gebrouwen bij Walhalla Craft Beer in Amsterdam. Samen met 10 andere brouwerijen heeft Walhalla vorige het tweede bier gebrouwen.

Imperial Porter is tweede bier BeerGeeksBeatALS gebrouwen

In Amsterdam Noord is door Kaapse Brouwers, Naeckte Brouwers, Van Moll, Poesiat en Kater, de Kromme Haring, Brouwerij Bierverbond, Leidsch Bier, Eleven, Brouwerij D’n Druk en X-Brewing een imperial porter gebrouwen. Deze porter is gebrouwen met muscovado suiker en gember. Hij zal hierdoor dus een mooi scherp randje krijgen hoogstwaarschijnlijk. De muscovadosuiker is gesponsord door Kent Foods. Kent Foods is een leverancier van ingrediënten voor de voedingsindustrie.

Eerste bier gebrouwen in Den Haag

Het eerste bier is twee weken geleden bij Kompaan Bier gebrouwen en word een barleywine! Nu dus een porter bij Walhalla Craft Beer in Amsterdam. De aankomende weken zullen nog veel brouwers aan de gang gaan bij oa Frontaal in Breda, de Moersleutel in Alkmaar, VandeStreek Bier in Utrecht en Baxbier in Groningen. In totaal worden er 57 aangemelde brouwerijen verdeeld over de 6 aangewezen bouwlocaties om het corona proof te kunnen houden. Ik ben benieuwd welke stijlen er nog gebrouwen zullen gaan worden.

BeergeeksBeatALS

Nu het tweede bier voor BeerGeeksBeatALS gebrouwen is zullen er dus snel meer volgen. De actie van de Beer Geeks gaat al als een malle, er worden ook verschillende individuele actie’s opgezet door leden van de Facebook groep om al geld in te zamelen. De omzet van het bier wat in de loop van dit jaar in een sixpack op markt komt, zal geheel gedoneerd worden aan de actie. Op dit moment staat de teller al op: €39000,-. Dit is natuurlijk fantastisch, maar hoe meer hoe beter. Dus blijf vooral doneren en geld inzamelen allemaal.

Voor meer informatie kun je naar BeerGeeksBeatALS!

Meer weten over de bovengenoemde brouwerijen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...