TAB Festival
Bier Evenementen

TAB Festival by Brouwerij Homeland

Geschreven door: TAB Festival, 10 augustus 20222 Afgelopen vrijdag kwam de crème de la crème van de Amsterdamse brouwscene bij elkaar bij Brouwerij Homeland, op het Marineterrein in Amsterdam. Daar brouwden de 13 brouwerijen samen een nieuwe IPA, ter gelegenheid van de vijfde editie van TAB, The Amsterdam Beerdays, die van 9 – 11 september 2022 plaatsvindt. Aan de IPA met de naam ‘De Amsterdam’, werden 13 hopsoorten toegevoegd. Dit bier vertegenwoordigt de top van Amsterdam en daar hoort een bijzonder bier bij, met als sterelement, je raadt het al: HOP.  

TAB Festival / TAB – The Amsterdam Beerdays

Al 5 jaar organiseert Brouwerij Homeland een bierfestival aan ‘eigen zee’ op het Marineterrein. Ieder jaar heeft het festival een ander thema en dit jaar staat The Amsterdam Beerdays van 9 – 11 september geheel in het teken van de Amsterdamse bierscene. Homeland heeft daarom de top onder de Amsterdamse brouwers uitgenodigd: Brouwerij ‘t IJ, Oedipus, Two Chefs Brewing, Brouwerij Troost, Krux, De School, Poesiat & Kater, De Prael, Rauwbrouwers, Naeckte Brouwers, Friekens & Abstract Brewing Company zullen aanwezig zijn op TAB2022.

De Amsterdam IPA

Brouwmeester Wietse van Brouwerij Homeland heeft alle brouwers die meedoen met The Amsterdam Beerdays gevraagd om zijn of haar favoriete hop mee te brengen. Dat resulteerde in 13 verschillende hoppen, die samen deze IPA zijn machtig mooie smaak geven: Green Bullet, El Dorado, Crystal, Nelson Sauvin, Amarillo, Sorachi Ace, Idaho, Barbe Rouge, Sabro, Ekuanot, Simcoe en Motueka. De brouwdag afgelopen vrijdag was een historische dag met heel veel brouwers en heel veel hop! De lancering vindt uiteraard plaats tijdens The Amsterdam Beerdays. 

Bestel je kaarten voor TAB Festival nu!!

‘Amsterdam heeft heel veel brouwerijen en om nu ‘the Amsterdam finest’ bij elkaar te krijgen om samen De Amsterdam IPA te ontwikkelen was een lang gekoesterde droom van mij. Iedere brouwer heeft favoriete hoppen en om dit ingrediënt van bier te laten stralen heb ik iedere brouwer gevraagd om zijn of haar favoriete hop mee te brengen. Voor het recept heb ik gekozen voor een hele cleane IPA, met een lichte en heldere kleur en een neutraal gistprofiel, zodat de verschillende hoppen kunnen shinen.’

Wietse, brouwmeester Brouwerij Homeland

‘TAB Festival is gestart vanuit de ambitie om bierliefhebbers en brouwers bij elkaar te brengen. Wij werken graag samen met andere brouwerijen en hebben een unieke plek aan het water in Amsterdam, waar je naast het mooiste bier van Amsterdam deze editie ook weer kunt genieten van veel live-muziek, lekker eten van de moeder aller foodtrucks: Cantina Mobile, lezingen, rondleidingen, theaterspektakel en sportieve activiteiten van Boogieland. Wij kijken ernaar uit om met de crème de la crème van Amsterdam deze nieuwe IPA tijdens het festival te lanceren.’

Jacco, Ambassadeur Brouwerij Homeland

Wil je meer weten over Brouwerij Homeland? Klik dan snel hier! Wil weten welke andere evenementen er ook nog georganiseerd worden? Klikken maar! Voor andere bierige dingen ga je hier heen.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...