Stadsbrouwerij Dukes Bus
Brouwerijen

Stadsbrouwerij Dukes – Gorinchem, Zuid Holland, NL

Het onstaan van Stadsbrouwerij Dukes

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 01-01-2021 Stadsbrouwerij Dukes in Gorinchem is bedacht en opgezet door Han Berendsen en Robert Links. Dit na lang in de bierhistorie van Gorinchem gedoken te zijn. Han en Robert kwamen er achter dat de stad Gorinchem wel een hele rijke bierhistorie heeft gekend.

Omdat deze historie in hun achterhoofd rond spookte, vonden ze dat het tijd was om Gorinchem weer op de kaart te zetten door een brouwerij te beginnen. Na een aantal jaren experimenteren in pannen thuis in de keuken, werd uiteindelijk Dukes in 2016 officieel opgericht.

Ondertussen hebben de mannen al een aantal bieren op de markt in de klassieke brouwstijlen; denk aan een Blond, een Tripel, Dubbel, Weizen. Maar ook een IPA of stout hebben ze al eens gebrouwen.

Het bier van Stadsbrouwerij Dukes wat toch het meeste binding heeft qua historie met de stad Gorinchem, is de Dukes Hamel. Dukes Hamel is gebrouwen ter nagedachtenis aan zeevaarder Hendrick Hamel die in Gorinchem geboren is en in Zuid Korea een held was. Meer informatie hierover is te vinden op www.hamelbier.nl.

Hou je nou van de wat klassiekere bierstijlen? Volg Stadsbrouwerij Dukes dan via hun socials! Tevens heeft Stadsbrouwerij Dukes een webshop hier kun je zien welke bieren er op dit moment te verkrijgen zijn.

Wil je de bieren van Stadsbrouwerij Dukes graag op bijvoorbeeld jouw bedrijfsfeest drinken? Neem gerust contact met ze op, met hun kekke Volkswagen busje komen zij graag op elke locatie staan.

Doe social met Stadsbrouwerij Dukes uit Gorinchem en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd.

Brouwerij Info:

  • Plaats: Gorinchem
  • Opgericht: 2016
  • Type Brouwerij: Huur Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Dokter H.B. Wiardi Beckmanplein 60 4207 NC Gorinchem
  • Website: www.stadsbrouwerijdukes.nu
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@stadsbrouwerijdukes.nu

Ben je op zoek naar een andere brouwerij? Klik dan hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...