Tomahawk Steak
Bier en eten

Barbecuetopper: Tomahawk Steak caveman style

Geschreven door: Jumbo Supermarkten Het is weer zover: de verkoelende biertjes kunnen worden ontkurkt en de barbecue mag weer aan! Lekkere lange avonden met je vrienden tafelen en genieten van de lekkerste gerechten. En wil je nou echt een goed stuk vlees voor op de grill? Ga dan voor een Tomahawk steak.

Heerlijke stuk BBQ vlees zoals deze Tomahawk Steak

De Tomahawk steak wordt uit de laatste zeven ribben aan het einde van de rug van het rund gesneden. Het bbq vlees heeft veel vet en is daardoor botermals en heerlijk van smaak. De steak is over het algemeen zo’n 5 cm dik en weegt ongeveer tussen de 1,2 en 1,5 kg. Een flinke kluif, maar als je genoeg maten op trommelt moet het zeker lukken om hem op te krijgen!

De steak is heerlijk met gegrilde groenten, stokbrood met kruidenboter en andere bijgerechten. Maak het af met een donker biertje, dit past namelijk goed bij het rode vlees. Kijk hier ook voor een leuke bieraanbieding. Hieronder lees je hoe je de Tomahawk Steak op de barbecue bereidt.

Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 25 min | 429 kcal p.p.)

  • 1 Tomahawk Steak (ca. 1,2 kg)
  • 1 lange barbecuetang
  • 1 rol aluminiumfolie

Zo bereid je het

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomahawk Steak caveman style van de BBQ op tafel.

  1. Steek de barbecue aan en bereid deze voor op direct grillen. Breng de temperatuur naar 250 °C.
  2. Zorg dat de tomahawk op kamertemperatuur is. Breng hem op smaak, maar niet met peper. Peper verbrandt te snel als het in aanraking komt met de houtskool.
  3. Blaas voorzichtig de as van de gloeiende houtskool. Leg de tomahawk rechtstreeks op de houtskool en gril hem  8-10 min. Keer halverwege met de barbecuetang.
  4. Haal het vlees van de houtskool, verpak losjes in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
  5. Snijd het eerst van het bot en vervolgens in dunne plakjes, bestrooi met (versgemalen) peper en serveer.

Heel veel grillplezier en eet smakelijk!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...