Zeezuiper
Bier Reviews

Scheldebrouwerij – Zeezuiper : Review

Zaterdag 03-06-2023 Geproefd en geschreven door… BierMich Ik heb van Dimitri een aantal bieren van de ooit Nederlandse brouwerij Scheldebrouwerij gekregen om te mogen proeven en beoordelen! Ik ben altijd verheugd om een aantal bieren van een brouwerij te mogen proeven, want dat geeft naast een indruk van een bier dat je proeft ook een beeld van de brouwerij die het brouwt. We beginnen met, de Zeezuiper. Fors, fris en vastberaden, volgens het etiket!

Lees hieronder mijn bevindingen…

Technsiche info van de Zeezuiper

Welk bier: Zeezuiper

Bierstijl: Tripel, Belgisch

Alcoholpercentage: 8,0%

Ingrediënten: Water, gerstemout, suiker, koriander, hop en gist.

IBU: 21

EBC: ?

Kleur/zicht: een licht troebel goudgeel bier, mooi levendig. De bubbels in dit bier komen vanaf de krab in relief in de bodem van het glas omhoog en vullen de romige witte schuimkraag die heel langzaam inzakt. 

Geur: er is een sterke gistige geur aanwezig met iets van hooi en een vleug citrus.

Smaak: de smaak is gistig, kruidig, heel bloemig en er is iets van citrus in de smaak.  De afdronk is licht bitter en droog.

Wat vindt BierMich ervan?

Ik heb genoten van deze tripel, hoewel ik deze niet fris vindt, zoals de brouwerij op het etiket zegt over dit bier. Voor mij is dit een lekkere tripel door de forse bloemigheid in combinatie met de kruidigheid. Dat geeft een heel volle smaakbeleving. De vastberadenheid zit ‘m wat mij betreft in die volle smaak!

Score (van 0-5): 4,00

Over de brouwerij(en)

 Scheldebrouwerij, is als brouwerij in de jaren ’90 van de vorige eeuw ontstaan door een uit de hand gelopen brouwhobby van Peter van den Eijnden. De brouwerij ontstond in Bergen op Zoom in Nederland en is inmiddels al jaren gevestigd in Meer in België. De afkomst uit Bergen op Zoom, ofwel Krabbegat tijden Vastenavend, wordt echter nooit vergeten, want de krab als logo is steeds gebleven. Deze krab, kwam voor in de Oosterschelde, de riviermonding waar Bergen op Zoom tot in de 20e eeuw aan lag. Scheldebrouwerij is dus ook een ode aan het verleden en de afkomst van de brouwerij.

Tot de volgende proef!

Wil nog meer reviews lezen? Check hier onze review-sectie met nog veel meer reviews van onze recensenten!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...