Strandgaper
Bier Nieuws

Schelde – Strandgaper is World’s Best

Geschreven door: Schelde Brouwerij 01-09-2022 MEER – Scheldebrouwerij tilt haar frisblonde Strandgaper naar het hoogste goud en behaalt op de World Beer Awards (VK) de eretitel Style Winner. Strandgaper mag zich daarmee een jaar lang ‘s werelds beste Golden Ale noemen.

Medaille-magneet Strandgaper

De palmares van deze neo klassieker groeit gestaag, want dit is niet het eerste eremetaal voor Strandgaper. In 2019 werd hij al Country Winner bij de World Beer Awards en behaalde een gouden medaille bij de Brussels Beer Challenge. Het jaar daarna pakte hij wederom het goud in het Verenigd Koninkrijk. Kortom, het in begin 2019 aangescherpte recept heeft zich in de afgelopen jaren aanzienlijk bewezen.

Meerdere prijzen gepakt!

Het was een productieve editie want ook hun Zeezuiper (tripel) en Witheer (witbier) wonnen beide Belgisch brons in hun eigen categorieën. En om het feest compleet te maken viel ook de dit jaar geïntroduceerde, nieuwe uitstraling van Scheldebrouwerij goed in de smaak. De visuele rebranding werd bekroond met een zilveren medaille (Be) in de categorie Bottle Range bij de aansluitende Design Awards. Daarmee viel de totale lijn van Scheldebrouwerij in de prijzen.


Strandgaper (6.2%) is een sprankelend en fruitig goudblond bier met een frisse, licht bittere smaak. Het bier is vernoemd naar een oeroude bewoner van het Scheldegebied met witgele schelp. Zijn bierige naamgenoot past dan ook uitstekend bij visgerechten en bewijst dat toegankelijk bier heel zinderend kan zijn. Bier in balans is de beloning voor toewijding en de overtuiging waar de brouwers al ruim 25 jaar voor staan. Het resultaat is een robuuste line-up van bieren met een sterk en uniek karakter.

Wil je meer biernieuws lezen? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...