Rotterdams Bierpakket
Bier Reviews

Rotterdams Bierpakket : Review

Vrijdag 09-06-2023 Geproefd en geschreven door… Tom van Baalen! Onlangs heeft Tom een mooi bierpakket gekregen. Hierin zaten allemaal bieren van lokale Rotterdamse brouwerijen. In deze review heeft hij alle geproefde bieren kort en bondig beoordeeld.

Hoevebrugsche Dubbel

Het eerste bier is van Brouwerij Hoevebrugsch gevestigd aan de spoorsingel vlak naast Cafe Walenburg. Het bier in uiteraard donker van kleur met een mooie crême schuimkraag. In de smaak vind je caramel en chocolade terug. Hierdoor is de smaak romig en zoet, maar niet té zoet. Ik geef hem een rating van 3.75 op Untappd.

Trots Bier Tripel

Het volgende bier is een tripel van brouwerij Trots! Deze is lichtgeel van kleur en heeft wederom een goede schuimkraag. In de smaak ontdek ik citrus en een fijne kruidigheid wat een tripel over het algemeen kenmerkt. Deze tripel is goed doordrinkbaar en erg toegankelijk. Een 4 op Untappd van mij.

Trots Bier De Hef

Trots Bier brouwt anno 2013 zijn bieren. Ooit begonnen als afstudeerproject van 4 studenten, maar nu een gewaardeerde brouwerij in Rotterdam en omstreken. De Hef is een goede lichtroebele pot bier met een stevige schuimkraag. Deze hefeweizen is dorstlessend door zijn friszure smaak met een subtiel zoetje er in. Normaal ben ik niet de grootste weizen-fan, maar het frisse zuurtje er in vind ik hem erg goed. Daarom dus een 4 op Untappd.

Brouwerij Rotterdam Haventripel

Het vierde bier is wederom een tripel. Wel een totaal andere tripel dan de tripel van Trots Bier. Dit bier is mooi amberkleurig met veel koolzuur waardoor het bier een grote schuimkraag krijgt tijdens het inschenken. In de smaak is hij zoet, voor mij iets te zoet. Ook ontdek ik de smaak van caramel. Een 3.75 op Untappd voor de Haventripel.

Bocht! Niet te zuipen Maaswater editie 1

Het volgende bier is een bier van waarschijnlijk de minst bekende brouwerij uit dit pakket. Het is een mooie roodbruine sour ale met een flinke schuimkraag die snel inzakt, wat redelijk normaal is bij een zuur bier. Dit bier is gebrouwen met Duindoornbes en dat is te proeven in dit bier. Het bier is niet te zuur of wrang, maar een prettig zuurtje waardoor hij erg makkelijk wegdrinkt. Wat mij betreft “Zeker wel te zuipen Maaswater!” Op Untappd geef ik hem een 4.25.

Brouwerij Rotterdam Blaakse Bos IPA

Hte laatste bier uit dit Rotterdamse Bierpakket is een IPA van nog een keer Brouwerij Rotterdam. De Blaakse Bos IPA is een mooie gele IPA met een mooie schuimkraag. Bij het inschenken ruikt hij al zoetig en erg fruitig en hoppig. Bij de eerste slok proef je ook die fruitigheid en een licht bittertje in de afdronk. Deze Golden Retriever onder de bieren is een allemansvriend. Een erg toegankelijke IPA. Persoonlijke houd ik wel wat meer van bittere IPA’s. Op Untappd krijgt de Blaakse Bos IPA een 3.75.

Wil je nog meer reviews lezen op onze website? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...