Rock City op Second Date Orange
Bier Nieuws

Rock City op Second Date

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 28-01-2021 Rock City op Second Date! Deze Second Date (Orange Edition) is uit! De Second Date-serie van Rock City Brewing uit Amersfoort is een hele gave serie met IPA’s die gebrouwen worden met de hopslurry van eerder gebrouwen bieren.

Circulair bier

Rock City Brewing uit Amersfoort lopen al een tijdje mee. Ook zij zijn bewust bezig met het milieu! Door midel van de Second Date-serie wordt de hopslurry uit de dryhop van vorige bieren hergebruikt. De hopslurry wordt gebruikt in het brouwproces van de het nieuwe bier. Daarna wordt dit bier wederom gedryhopped om weer nieuwe hopslurry te creëren voor de “volgende date”.

Rock City op Second Date – serie

Elke IPA die in de Second Date-serie gebrouwen is, heeft een eigen kleur. Het herkenbare design van het etiket blijft hetzelfde, maar er word elke keer een andere kleur gebruikt. Zo zijn de Green, Purple en Blue Edition al eerder gebrouwen. Nu is het dus tijd voor de Orange Edition! De Second Date Orange Edition is een mooie Double IPA van 8.0%. Hij heeft een heerlijk fruit karakter door de dryhop met Idaho7-hop. Ook zijn in de dryhop de Galxy en Citra hop gebruikt om ook een mooie bittere toon te creëren.

Wil je de Second Date-bieren nou proeven? Ga dan snel naar de Rock City-webshop en bestel deze toffe bieren. Of lees hier snel meer over andere toffe brouwerijen uit Nederland.

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...