Horeca

PUB10; Music & Sportsbar

GORINCHEM 22-11-2019 Stel, je hebt een vriendengroep van tien ondernemers en wilt graag een ruimte om ontspannen bijeen te komen. De groep van Jan van Wijgerden neemt het idee serieus en start een pub in het pand van Old Dutch. Junior de Jong gaat de kar trekken als uitbater van de horecanieuwkomer.

door Suzanne Heikoop

Men neme tien bevriende ondernemers, een oud café, een uitbater, een breed aanbod aan sport, muziek, dranken en wat borrelhapjes. PUB10 is geboren. ,,Als groep komen we wel eens in horecaondernemingen.”, vertelt jan van Wijgerden. ,,Jenno van Ekeren kwam met het idee om een kroeg te beginnen. Daar had ik zelf ook al eens aan gedacht, maar dat ga je niet zomaar naast je eigen bedrijf doen. Toen Jenno me belde om het met tien man op te pakken, heb ik meteen ja gezegd. Na wat gesprekken kwam het idee om een pub te starten. Een soort huiskamer waar locals en toeristen bij elkaar kunnen komen voor muziek, sport en een goed gesprek. Daarnaast willen we het beschikbaar stellen voor borrels, sprekers en netwerkmogelijkheden. Hier kunnen we ons netwerk voor inzetten. Het concept werd steeds verder uitgewerkt en we vonden een locatie; Het voormalige café Old Dutch.

Sinds juni is Junior bezig met de opzet van ‘zijn’ pub. Hij vertelt: ,,Ik zat al wat langer in de horeca. Als zestienjarige begon ik in de bediening bij ‘t Gelagh en kwam, via De Nieuwe doelen, op de Hotelschool in Maastricht terecht. Daar rondde ik in 2016 mijn studie Hotelmanagement af. Ik zette twee Frites Ateliers van Sergio Herman op en rolde na een jaar door naar account- en salesmanager bij een speciaalbierbrouwer. Toch begon de jongensdroom weer te kriebelen toen de mannen me vroegen om de uitbater van PUB10 te worden. We kwamen bij elkaar en het klonk ons allen als muziek in de oren.” Naast het huiskamer-idee, willen de heren zich ook onderscheiden in producten. ,,We hebben een mooie selectie speciaalbiertjes en wijn, wat minder bekende whisky- en jeneversoorten, cocktails en andere drank. Daarnaast hebben we een kleine keuken met borrelplanken en andere typische borrelhapjes. PUB10 wordt een plek om gezellig een drankje te doen.”

Jan merkt al dat er veel belangstelling is voor de pub. ,,Het leeft in de regio. Op sociale media wordt er veel over PUB10 gepraat en wij worden er al initiatiefnemers ook veel op aangesproken. Niet alleen de onderneming is nieuw, maar ook het concept.” Met de pub willen de ondernemers Gorinchem ook ondersteunen. ,,Ook wij vinden het belangrijk om de binnenstad van Gorinchem leefbaar en aantrekkelijk te houden. Je ziet toch dat het in de afgelopen jaren terug is gelopen; tien jaar terug waren er nog veel meer zaken en kon een kroegentocht nog makkelijk georganiseerd worden. Dat is toch wel veranderd. We hopen met PUB10 een plekje in de Gorcumse horeca te krijgen en er iets aan toe te voegen.”

PUB10 opent begin december op Kortendijk 8 in Gorinchem. www.pub10.nl

Dit artikel stond 19 november 2019 in de Stad Gorinchem. Inmiddels behoort PUB10 tot een van de best bezochte kroegen van Gorinchem en is deze populariteit voornamelijk te danken aan het enorm uitgebreide bier-assortiment.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...