Pontus Brewing

Pontus Brewing is een brouwerij dit tot eind 2016 bekend stond als Brouwerij Pampus; een Amsterdamse micro-brouwerij. Brouwerij Pampus werd in 2012 opgericht door twee bierkenners, Nando Servais en Timothy Wareman.

De heren zijn echte levensgenieters en brouwen uitsluitend speciale brouwsels voor echte bierdrinkers.

Naamsverandering
November 2016 – De naam van de brouwerij, genoemd naar het forteiland in het IJmeer bij Amsterdam, werd geregistreerd voor de Benelux. De bieren vonden van meet af aan gretig aftrek en de naam Pampus was al gauw gevestigd in de wereld van het Nederlandse speciaalbier. Sinds 1993 brouwt de brouwerij Huyghe een lijn bieren in het Belgische Melle onder de naam Campus. Volgens de Belgische brouwerij lijken de namen Campus en Pampus te veel op elkaar. Huyghe heeft daarop Pampus gevraagd de naam te veranderen. Brouwerij Pampus krijgt dus een nieuwe naam.

Pontus Brewing
Het voormalige Brouwerij Pampus logoDecember 2016 – De nieuwe naam van Brouwerij Pampus is Pontus Brewing geworden. Pontus is een verwijzing naar de Griekse Zeegod. Eigenaar Nando Servais kan hiermee verder met het maritieme thema en het logo.