Endorphin
Bier Nieuws

Ontdek Endorphin van Brouwerij Lost

Woensdag 14-02-2024 Geschreven door… Brouwerij Lost Kijk daar is het eerste bier van 2024 van Brouwerij Lost uit Zaandam. Endorphin is een mooie oatcream NEIPA gebaseerd op de biueren van Other Half uit Amerika.

Wat is een oatcream IPA?

What the hell is een oatcream NEIPA? Er was ooit eens een bekende brouwerij in Amerika genaamd Other Half Brewing. Other Half werd bekend om de prachtige, volle NEIPA’s die strak stonden van goddelijke hoppigheid en fruitigheid. Wat doen zij nu anders dan andere brouwerijen? Zij maken bieren met een ‘oatcream’ moutbasis. Een moutsamenstelling waar soms 50% van de mouten bestaat uit gemoute en ongemoute haver. De finishing touch is een ini-mini beetje lactose om een zoetje mee te geven. Dit werd een recept voor succes.

Brouwerij Lost – Endorphin

Nu is het de beurt aan LOST! We gaan wat endorfine bij je loskweken met ENDORPHIN. Dit bier is een enorm smaakvolle sensatie van zoete steenvruchten, mandarijn en een beetje dennen. De hopsamenstelling bestaat uit Citra CRYO, Simcoe en Eclipse. De Simcoe geeft het bier wat tropisch fruit en dennen mee, de Eclipse zorgt voor de mandarijntjes en de Citra CRYO geeft het gehele bier een prachtige, aromatische punch van zoet tropisch fruit mee en de nodige hop-saturatie. Hier ga je van genieten!

Benieuwd naar wat reviews van bieren van Brouwerij Lost? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...