Oersoep - Hana
Bier Reviews

Oersoep – Hana : Review

Zondag 14-05-2023 Geproefd en geschreven door… Bor Nippelreus In de samenwerking tussen Ondernulpuntvijf.com & Speciaalbierwereld.nl proefde Bor de Oersoep – Hana. Dit is een alcoholvrije IPA uit Nijmegen.

Oersoep

In 2012 verhuisde Oersoep vanuit een studentenkamer naar een garagebox. In die garagebox brouwden ze 150 liter per keer. Dit is de start van Oersoep als commerciƫle brouwerij.

In 2013, dus al 2 jaar later, verhuisde Oersoep naar het Honig complex in Nijmegen. Hier brouwden ze in 2019 hun eerste alcoholvrije bier, Dodgeball. Met dit bier hebben ze meerdere prijzen gewonnen op de Dutch Beer Challenge. 

De brouwerij in het Honig complex wordt binnenkort gesloten en verhuisd Oersoep naar een gloednieuwe brouwerij waar vast weer prachtige bieren uit de ketels komen. 

De naam Hana

Hana is een voornaam die in verschillende talen voorkomt. Brouwerij Oersoep heeft de naam Hana ook in Japans schrift op het label staan. De Japanse voornaam Hana betekent bloem.

Het bier; Oersoep – Hana

Hana is, zoals gezegd een IPA. Er zitten Amerikaanse hoppen in, maar ook het Japanse hop Sorachi Ace. Daarnaast is er ook jeneverbes gebruikt in de bereiding van dit bier.

Het is een bloemig, fris bier. Verder proef ik met name wat citrus terug. Het is bier is ook wel iets zoetig, maar zeker niet vervelend zoet.

Waar drink je dit bij?

Een licht, fris bier als dit past prima bij scherpe gerechten, maar ook prima bij een gerecht als sushi. Ik heb voor dat laatste gekozen. En dan kun je sushi zelf maken, maar ik heb het laten bezorgen šŸ™‚

Ook zo benieuwd naar de Oersoep – Hana? Klik snel hier en stop hem meteen in jouw winkelmandje! Voor andere leuke reviews ga je snel naar onze review-sectie!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...