Mijmer
Bier Reviews

Nevel Wild Ales – Mijmer (batch 2) : Review

Woensdag 21-08-2022 / Geproefd en geschreven door… BierMich! Vanmiddag heb ik bij La Caponnière in onze prachtige vestingstad Gorinchem een heel mooi bier van Nevel Wild Ales uit Nijmegen op: Mijmer! Zittend in de zon, die zich door enkele wolken niet uit het veld liet slaan, heb ik geproefd en genoten. Lees hieronder mijn mijmeringen…

Welk bier: Mijmer, batch 2 (gebotteld op 2022-01-06)
Bierstijl: Wild bier, houtgerijpt (2 jaar)
Alcoholpercentage: 5,2%
Ingrediënten: Water, gerstemout, tarwemout, Heliard tarwe, Ebner spelt, St. Jans rogge, zwarte bessen, pruimen, kruiden (i.i.g. geroosterd venkelzaad), hop en wilde huiscultuur-gist.
IBU: ?
EBC: ?

Kleur/zicht: Dit bier is wijnrood van kleur en heeft een enigszins rood
gekleurde schuimkraag bij het inschenken. De schuimkraag blijft niet
lang aanwezig.
Geur: De geur is sterk fruitig (rood fruit) en gistig (typisch zurige wilde
gist-geur). Tussen deze sterke geuren door komt soms de geur van
venkel naar boven.
Smaak: De smaak van dit bier is een liefelijke explosie van
fruit/bessen, zacht zuur en mooie zachte tonen van hout door de 24 maanden vatrijping. De afdronk is zacht, waardoor je lekker verder mijmert.

Wat vind Biermich van de Nevel Wild Ales – Mijmer?

Ik zal alvast kennis geven van het feit dat ik een voorliefde heb voor zure bieren. Die komen bij mij regelmatig goed binnen en krijgen vaak een hoge waardering. Er zijn natuurlijk binnen de grote reeks van zure bieren gelukkig wel verschillen te vinden en dit bier Mijmer maakt voor mij wel het verschil. Een puur natuur product dat zoveel tijd heeft gekregen en wat geur en smaak zo fijn en uitgebalanceerd en toch uitgesproken is, dat krijgt van mij een flink hoge waardering! Ik heb lekker lang gemijmerd bij het drinken van dit bier en voelde
me als liefhebber van (zure) bieren bevoorrecht om in deze Nevel gehuld te zijn!
Score (van 0-5): 4,50

Over de brouwerij(en)

Nevel Wild Ales maakt sinds 2014 wilde en zure bieren in Nijmegen. De twee oprichters en eigenaren Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen willen onderscheidende in balans zijnde bieren maken uit natuurlijke producten en daarbij in een duurzame balans met de omgeving werken. Daarbij maken ze onder andere gebruik van door hen zelf geoogste en gevangen gisten en diverse in de regio geteelde producten, zoals de brouwgranen Heliard tarwe, Ebner spelt en St. Jans rogge.

Maar de medewerkers van Nevel Wild Ales plukken ook zelf producten uit de natuur zoals vlierbessen of boomschors. Ontdek hoe lekker zuur en de natuur kan smaken!

Tot de volgende proef!

Check nu alle reviews die je op Speciaalbierwereld.nl kan vinden hier! Meer over Nevel lezen? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...