Nevel en Brewdog werken samen
Bier Nieuws

Nevel en BrewDog werken samen!

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 14-01-2021 Nevel en BrewDog werken samen. De Nijmeegse brouwerij die zich over het algemeen spitst op de zuurdere bieren, heeft een collab gemaakt met BrewDog uit Schotland. De BrewDog Overworks-tak van de brouwerij uit Fraserburgh, Aberdeenshire in Schotland, is ook helemaal gericht op het brouwen van zure bieren. Vandaar dat deze collab heel goed op elkaar aansluit.

Nevel en BrewDog werken samen

Mattias van Nevel is in mei 2018 in Schotland geweest bij BrewDog Overworks. Toen hij daar was heeft samen met een goede vriend van hem een wandeling gemaakt in de Cairngorms. De Cairngorms staan bekend om de vele jenevertakken, dennentakken en spartakken. Deze gevonden takken hebben ze in het basisbier gebruikt tijdens het brouwproces. Nadat het bier klaar was, is het de cognac vaten in gegaan. Beide Our Time ( zoals het bier heet ) is een Scottish Sour Ale van 7.0% en heeft gerijpt op cognac vaten dus hij is Barrel Aged. Het bier is nu onder andere beperkt verkrijgbaar in de webshop van Nevel en bijvoorbeeld bij Sterk in Amsterdam.

Nevel uit Nijmegen

Wanneer je Nevel Artisan Ales zegt, denk je aan Nijmegen. Denk je aan wilde bieren, denk je aan lokaal, denk je aan een verrassing. Omdat al hun bieren gebrouwen met gemengde gistcultuur. Deels worden de Nevel-bieren gebrouwen met gisten die ze geoogst hebben van de druiven die in Lent groeien. En deels door gisten die van andere natuurlijke bronnen komen. Deze gisten worden allemaal in het wild gevangen. Vandaar de termen “Wilde Bieren” en “Wilde Gist”.

Wil je nou nog meer weten over Nevel en BrewDog Overworks? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...