Hopollo
Bier Reviews

Nepomucen x Browar Nook – Hopollo : Review

Maandag 08-01-2024 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus! Eind december heb ik besloten mijn alcoholgebruik in januari eens flink te minderen. Toen kwam ik natuurlijk al snel uit bij Ondernulpuntvijf. Ik heb een dikke box besteld om mijn koelkast te vullen met alcoholarme bieren. En dik was die box zeker!

Hopollo

Het eerste bier dat ik open uit deze box is Hopollo, een collab van de Poolse brouwers Nepomucen en Browar Nook. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een IPA. De gebruikte hoppen, Amora Preta, Vermelho, Książęcy en Marynka, zijn allen Poolse hopsoorten. 

Bij het inschenken staat en een dunne, witte schuimkraag op het bier. Deze verdwijnt snel. Het bier is hazy en geel. De smaak is licht zoet en het bier heeft een mooie, bittere afdronk. Hij is redelijk vol van smaak.

Deze start beloofd veel goeds voor de rest van deze box!

Nog meer reviews lezen van de meest bijzondere bieren? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...