Nederlandse brouwerijen groeien
Bier Nieuws

Nederlandse brouwerijen groeien!

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 19-01-2021 In deze rare tijd is het voor veel bedrijven heel lastig om te overleven. Toch zijn de Nederlandse brouwerijen hier over het algemeen niet slechter van geworden. Sommige Nederlandse brouwerijen groeien namelijk.

Vet & Lazy uit Rotterdam

Bijvoorbeeld brouwerij Vet & Lazy gevestigd in het voormalige Tropicana-zwembad in aan de Maas in Rotterdam. Samen met nog een aantal andere toffe ondernemers zoals bijvoorbeeld Rotterzwam huisvest brouwerij Vet & Lazy zich in de kelder van het voormalige Tropicana.

Gisteren werd bij Brouwerij Vet & Lazy een compleet nieuw brouwhuis en lagertanks geleverd. Deze installaties zullen aankomende tijd volledig klaargestoomd worden voor productie. Zoals Ruben en Leon zelf aangaven was Blue Monday voor die twee vooral Brew Monday 😉 .

Crooked Spider uit Wassenaar

Ook Niels van Crooked Spider was afgelopen week druk met het plaatsen en installeren van spiksplinternieuwe brouwketels en vergistingtanks! Na twee jaar plannen, uitdenken en regelen was het afgelopen week dan zo ver.

Na een succesvolle crowdfundingsactie zijn afgelopen de ketels en tanks geleverd om daadwerkelijk een eigen brouwen neer te zetten. Crooked Spider wereldberoemd in Nederland door de super gewilde R.I.B.A.C.S.-serie. Deze Barrel Aged serie Russian Imperial Stouts komen normaliter elk jaar rond de kerstdagen uit. Dit jaar is de serie ietwat vertraagd omdat ze druk bezig waren met de nieuwe brouwerij. Ze wilde de brouwerij zo snel mogelijk up-and-running hebben om te zorgen dat de volgende R.I.B.A.C.S.-serie uit de eigen ketels komen!

Nederlandse brouwerijen groeien

Het blijft gaaf om te zien, dat veel Nederlandse brouwerijen niet bang zijn en groeien in deze onzekere tijd. Dit laat zien dat ze vol voor hun passie en droom gaan!

Keep up the work guys! Cheers

Hongerig geworden naar nog meer biernieuws? Check het hier snel!

Klik hier om naar de websites van Crooked Spider en Vet & Lazy te gaan.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...