'n Toeback
Bier Nieuws

‘n Toeback #4 van de Scheldebrouwerij Nieuw Opgedoken!

Woensdag 01-02-2023 geschreven door Scheldebrouwerij MEER – Scheldebrouwerij brengt vandaag haar allernieuwste editie uit van de zwaar blonde gigant ‘n Toeback. Deze klassieker van weleer wordt sinds hun jubileumjaar 2019 als single hop specials gebrouwen. De vierde variant heeft niet alleen een nieuw hopkarakter, maar is ook voorzien van een spiksplinternieuwe jas.

‘n Toeback is mysterieuze gedaanteverwisselaar!

‘n Toeback (9%) is een hoppige veelpoot. Een flexibele krachtpatser. Het zwaar blonde basisbier blijft weliswaar telkens ongewijzigd, toch verandert het karakter ieder brouwsel opnieuw door het inzetten van één markante hopsoort die het podium verdient. Deze hop wordt maar liefst viermaal ingezet tijdens het brouwproces: voor de bittering aan het begin van de kook en aan het eind als aromahop. Vervolgens een fikse vleug in de whirlpool en tenslotte nog door middel van dry hopping tijdens het lageren. Deze Enigma special zorgt voor fraaie toetsen van rood fruit en frisse tonen van witte druif.

De 4e editie van ‘n Toeback

Alle Toeback edities zijn schitterende begeleiders van fusion cooking en street food. De bieren kunnen bitterheid en vetten aan, en zeker ook scherpte en kruidigheid. Het bier matcht uitstekend met pittige worst, noten, gedroogd fruit en karakteristieke kazen, en is daarmee de held naast iedere borrelplank.

‘N (straffe) Toeback betekent vrij vertaald ‘een zware klus’ en met een reden: met 9% is het bepaald geen flierefluiter en verdient aandacht en geduld. ‘N hoppig bier dus met pit.

Eerder opgedoken als:

1. Sabro special 2. Idaho7 special 3. Talus special en nu dus als 4. Enigma special!

Voor meer nieuws over de Scheldebrouwerij klik je hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...