Mikkeler Proeflokaal Baghaven
Brouwerijen

Mikkeler, Kopenhagen, København Amt, DK

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 04-01-2021 Het verhaal van Mikkeler, Kopenhagen in København Amt in Denemarken begon allemaal op een steenworp afstand van Carlsbergs belangrijkste brouwerij. Mikkel Borg Bjergsø was een wiskunde- en natuurkunde leraar die thuis begon te experimenteren. Hij experimenteerde met verschillende hoppen, mouten en gist. Ondertussen exporteert Mikkeler zijn ambachtelijke bieren naar 50 verschillende landen en explioteert het eveneens meerdere bars en restaurants over heel de wereld.

Het ontstaan van Mikkeler uit Kopenhagen

Vroeger was bier vooral iets wat Mikkel dronk tijdens het feesten met zijn vrienden. Tijdens zijn studie werkte Mikkel in een plaatselijke kroeg waar hij wat Belgische bieren leerde kennen. Hij raakte geïnteresseerd in buitenlandse bieren. Hierdoor richtte hij een bierclub op met wat vrienden.

Kristian Keller (jeugdvriend) en Mikkel werken na hun studies aan natuurkundige experimenten met mout, hop en gist. Dit gebeurd in hun eigen keukens. De twee vinden hun inspiratie in de extreme koppigheid van de bieren van microbrouwers uit Amerika.

Het eerste experiment is een kloon van de Brøckhouse IPA, waarmee ze een wedstrijd winnen. Dit is het startsein voor het ontwikkelen van eigen recepten, en mee te doen aan een thuisbrouwwedstrijd op het nationale Deense bierfestival.

Groei van Mikkeler, Kopenhagen, København Amt, DK

Uiteindelijk ontwikkelde Mikkel en Kristian een recept van een stout, wat uitgeroepen word tot beste stout op Ratebeer.com. In 2006 staan ze voor het eerst op het Deense bierfestival met 8 verschillende bieren. Later in dat jaar beginnen ze een samenwerking met Shelton Brothers een distributeur van craft beers in Amerika. Vanaf dat moment gaat heel snel.

Ondertussen hebben ze uitgebreid met brouwerijen in Amerika. En zijn er verschillende Mikkeler Bars en restaurants over heel de wereld te vinden.

Wat begon als een droom, is uitgegroeid tot een waar imperium!

Wil je nog meer weten over verschillende brouwerijen en de verschillende bieren? Klik dan hier.

Doe sociaal met Mikkeler uit Kopenhagen en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd.

Brouwerij Info:

  • Plaats: Kopenhagen, Denemarken
  • Opgericht: 2006
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Meerdere filialen over de hele wereld.
  • Website: www.mikkeler.com
  • Webshop: Ja
  • Contact: https://mikkeller.com/contact
Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...