Mikkeler - Drink'in the Sun
Bier Reviews

Mikkeler – Drink’in the Sun: Review

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 04-01-2021 Tijdens mijn kerstinkopen bij de AH in Gorinchem kwam ik toevallig de Mikkeler – Drink’in the Sun tegen in het schap met alcoholvrije bieren. Ik checkte mijn Untappd, en kwam tot de conclusie dat ik deze Drink’in the Sun van 0.3% uit Kopenhagen nog niet op had.

Uiterlijk en kleur van Mikkeler – Drink’in the Sun

Tijdens het vullen van mijn glas ontstond er een mooie stevige schuimkraag, die verassend genoeg ook redelijk snel weer verdween (Zonde, persoonlijk ik houd altijd van een stevige schuimkraag)… De kleur van deze American Style Wheat Ale is goudgeel met een mooie tweeschijn.

Geur

In eerste instantie vind ik de geur redelijk neutraal. Wanneer ik mijn neus wat dieper in het glas steek, komt toch een lichte fruitige geur omhoog. Tevens, lijk ik wat een wat citrusachtige geur te ontdekken. Wat mij wel vaker opvalt bij alcoholvrije/arme bieren, is dat de geur vaak erg neutraal is. Door naar de smaak…

Smaak

Wat mij meteen opvalt, is de frisheid van dit bier. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden, dat ik normaalgesproken geen fan ben van Wheat Ales. Vaak vind ik de bierstijl te saai en te neutraal van smaak. Deze daarentegen, is erg fris! Daarna proef ik een mooi tintje van banaan, en vooral een moutige afdronk met een wat lichte citrus hint.

Conclusie van Mikkeler – Drink’in the Sun

De Mikkeler – Drink’in the Sun doet zijn naam wel eer aan, omdat de frisheid een prima dorstlesser is op een zomerse dag. Het fruitige en het citrus hintje maken net nog iets frisser. Al met al een lekker bier voor op mooie zonnige dagen, overigens nu smaakt hij ook heel goed moet ik bekennen ;).

Dan de rating op Untappd: 3,25 dopjes! Fris, zomers en goed doordrinkbaar.

Klik hier als je meer te weten wil komen over Mikkeler uit Denemarken. Wanneer je nog meer reviews wil bekijken, klik je hier.

Cheers!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...