Lost Specials
Bier Nieuws

Lost Specials gebrouwen voor hun verjaardag

Woensdag 15-03-2023 Geschreven door Brouwerij Lost Brouwerij Lost vierde afgelopen maand haar tweede verjaardag! Lorenzo, Stan en Michiel brouwden daarvoor 3 nieuwe Lost specials. Ieder een bier met hun eigen naam. Uiteindelijk zijn dit 2 NEIPA’s en een Sour geworden.

Lost Special #1: Michiel DDH NEIPA 6.5%

Michiel is dol op NEIPA’s die strak staan van het tropisch fruit. Zoals hij het beschrijft: “Ik wil gewoon het gevoel hebben alsof ik weer even in Su (Suriname) ben. Zo gezegd zo gedaan.

Samen met Lorenzo is er gesleuteld aan een dik recept om die tropische vibes te creëren. Dat is goed gelukt. Met Sabro, Citra en Nelson Sauvin is het bier een explosie van perzik, ananas en een lichte hint van kokos, vanille en witte druiven. Een echt fruitmandje!

Lost Special #2: Lorenzo Fruited Sour 7.0%

Lorenzo is een zure jongen! Haha. Nee uhm, ons oorspronkelijke idee was om 3 verschillende sours te maken met ieder een eigen vruchtencombinatie. We hebben dit idee bij een aantal van jullie gepitched en we kregen toch als antwoord: “3 sours is misschien wat veel”. We hebben daarom ervoor gekozen om een iets andere selectie te maken, maar er moest en zou in ieder geval een sour komen.

Lorenzo heeft een prachtige combinatie van bosbessen en kersen in het recept gebracht om opnieuw een donkerpaars/blauw bier te maken. Er is 150kg fruitpuree in de tank gegaan en loopt nu lekker te vergisten. Wat een heerlijke smaak heeft dit bier al!

Lost Special #3: Stan DDH NEIPA 6.5%

Stan is altijd the voice of reason in ons team. Een scherpe kerel die ervoor zorgt dat de dingen gesmeerd lopen. Je maakt hem echt blij door unieke bieren te maken. Hij vroeg aan Lorenzo: Maak voor mij een NEIPA met een unieke hopcombinatie. Eentje die er niet eerder is geweest, maar wel harmonieus in balans is. Zo begon de zoektocht en zijn ze voor deze hopselectie de hele wereld afgegaan.

In Stan zit namelijk Amerikaanse Citra hop, Sloveense Styrian Dragon en Nieuw-Zeelandse Wai-Iti. Allen zijn het hopsoorten die hoog gedoseerd zijn in aromatische oliën en vooral citrus aroma’s afgeven. Wat een fris bier is dit!

We vinden het supertof dat Brouwerij Lost alweer 2 jaar bestaat en daarvoor deze Lost specials op markt heeft gebracht. Ook gaan we er vanuit dat we in de loop der jaren nog veel meer van deze boys gaan horen en proeven. Lost is ook een brouwerij waar je met de Biercheque kan betalen, dus heb je een Biercheque liggen twijfel niet nu bestel deze specials nu nog!

Op zoek naar nog meer biernieuws? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...