Little Beershop Utrecht
Bier Winkels

Bierwinkel: Little Beershop Utrecht

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 08-01-2021 Bierwinkel Little Beershop Utrecht van Fred Buddingh is gevestigd in een zijstraat van de welbekende Voorstraat in Utrecht centrum. In de Hardebollenstraat om precies te zijn.

Vers getapt in blik

Bij Little Beershop hebben ze een prachtige zogeheten “Crowler-installatie”. Hierdoor worden de bieren niet in glazen geschonken, maar vanuit het fust in blikken getapt. Wat zorgt dat jij ze kunt drinken waar jij graag zou willen.

De opzet is vrij uniek voor een bierwinkel in Nederland. Het blik word met een speciale machine luchtdicht afgesloten een blijft ongeveer 7 dagen houdbaar. Over het algemeen worden er op deze installatie fusten aangesloten die over het algemeen beperkt gebrouwen zijn. En vaak zijn de bieren alleen maar te drinken bij de brouwerij zelf. Fred krijgt het dus vaak toch voor elkaar om dit bij Little Beershop Utrecht voor jou te tappen.

Bierwinkel: Little Beershop Utrecht met een verrassend ruime keuze

Naast de bieren die vers van de tap te krijgen zijn, is het assortiment van Little Beershop in hartje Utrecht erg ruim. Het loopt uit een van bieren van de kleinste regionale brouwerijen tot bieren van over de hele wereld. Van alcoholvrij tot stevige klappers die je beste op het randje van je bed kunt drinken 😉 .

Fred is dagelijks bezig om dit assortiment zo gevarieerd en vernieuwend mogelijk te krijgen. Zijn streven is ook elke week minimaal 10 tot 15 nieuwe bieren in de schappen te hebben staan. De mensen moeten ontdekken hoe gevarieerd bier eigenlijk kan zijn, vind Fred.

Het “rode licht” is gedoofd!

Het pand waar Little Beershop Utrecht gevestigd is, is van oudsher een peeskamer geweest. De hardebollenstraat stond hier vroeger om bekend. Binnen is er helemaal niets meer wat je daar aan doet terugdenken. De muren van de kleine kamertjes zijn gesloopt. Deze muren zijn vervangen voor stevige stellingen waar alle toffe bieren in uitgestald staan. In het midden van de winkel staat de koperen bar met dat unieke tapsysteem er in gebouwd. Er hangen schermende daarop het bier-assortiment van dat moment.

Tevens is Fred ook eigenaar van “Drie Meter Bier”. Dit kleinste bierwinkeltje van Nederland is gevestigd in de winkel van Familie van Rijk aan de Amsterdamsestraatweg. Nadat Fred zijn baan bij de Nationale televisie heeft opgezegd is zijn droom nu uitgekomen namelijk; Het hebben van in dit geval 2 bierwinkels.

Ben je nu een keer in Utrecht, ga zeker even buurten bij Little Beershop. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het absoluut de moeite waard is. Of bezoek de webshop, waar ook alle bieren te bestellen zijn.

PROOST JOCHIE!

“Een cafe waar je bier kan kopen, maar niet kan drinken”

Zo beschrijft Fred zijn bierwinkel in het centrum van Utrecht.

Wil je nog meer toffe winkels ontdekken? Klik dan snel hier om te kijken welke winkels wij nog meer aanraden!

LITTLE BEERSHOP – Utrecht
Hardebollenstraat 7
3515 TP Utrecht

Openingstijden:
Woensdag: 13:00 – 18:00
Donderdag: 13:00 – 20:00
Vrijdag: 13:00 – 20:00
Zaterdag: 11:00 – 18:00
Zondag: 13:00 – 18:00

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...