Laatste 2 ALS-bieren gebrouwen
Bier Nieuws

Laatste 2 ALS-bieren gebrouwen

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 11-02-2021 De laatste 2 ALS-bieren zijn twee weken geleden gebrouwen bij Brouwerij Frontaal in Breda en bij de Moersleutel in Alkmaar. In verband met corona wordt er dit niet 1 bier gebrouwen, maar 6 verschillende bieren op 6 verschillende locaties door heel het land. Bij Frontaal en de Moersleutel zijn de laatste 2 bieren gebrouwen van de zes.

ALS-bier No5: Barleywine

Vrijdag 5 februari werd in Breda bij brouwerij Frontaal een barleywine / old ale gebrouwen. In verband met corona waren niet alle brouwers fysiek aanwezig, maar hebben ze wel allemaal meegewerkt aan het recept van het gebrouwen bier. Frontaal ontwikkelde dit recept samen met Stadsbrouwerij 100Watt, Brouwerij Solaes, de Gebroeders Roodbaard, Ebontree, Delftse Brouwers, Brouwerij het 58e Genot, de Natte Gijt, ROTT. Brouwers, Brouwerij Halve Tamme, Brouwerij Bravoure, Big Belly Brewing, Brouwerij de Man en Brouwerij Bliksem.

Het laatste ALS-bier is een pastry Sour

Bij de Moersleutel werd diezelfde vrijdag een pastry sour gebrouwen! Persoonlijk ben ik echt benieuwd naar deze sour. De stijl sour spreekt mij heel erg aan. Door het pastry gedeelte ga mij laten verrassen. Dit bijzondere bier is gebrouwen door de volgende brouwerijen: Berghoeve Brouwerij, De HouseBrouwerij, Grutte Pier, Brouwerij TX, Jopen Bier, Brouwerij Tamesteut,Brouwerij Kees en DAVO-bieren.

Het eindresultaat

Nu is het wachten helemaal begonnen. Alle gebrouwen bieren zitten in de tanks en zullen aankomende weken worden afgevuld. Medio maart zullen deze bieren in de vorm van een sixpack door heel het land verkrijgbaar zijn in de verschillende bierwinkels. Uiteraard word alle behaalde omzet van de verkoop van deze sixpacks volledige worden gedoneerd aan de actie van de Beer Geeks voor Stichting ALS Nederland.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot de bieren op de markt komen…

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...