Barcelona Tropical
Bier Reviews

La Pirata x Les Trois Mousquetaires – Barcelona Tropical : Review

Maandag 18-08-2022 / Geproefd en geschreven door… BierMich! Mijn eerste bierproefnotitie is er één over de Barcelona Tropical van de Catalaanse brouwerij La Pirata Brewing, in samenwerking met de Canadese brouwerij Les Trois Mousquetaires. Ik ben net terug uit Catalonië waar ik vele craftbieren heb geproefd, maar deze ben ik niet tegengekomen. Ik heb dit bier direct uit het schap van de supermarkt (die gele, die Hallo zegt) gepakt om even terug te reizen… 

Hoe de reis was? Lees hieronder mijn bevindingen…

Welk bier: Barcelona Tropical
Bierstijl: DDH-IPA (DDH staat voor Double Dry-Hopped)
Alcoholpercentage: 6,5%
Ingrediënten: Water, gerstemout, hop en gist
IBU: 80
EBC: ?

Kleur/zicht: dit bier is goudgeel tot goud van kleur en is nagenoeg helder. Er is een stevige, iets romige schuimkraag die lang aanwezig blijft.
Geur: de geur is sterk fruitig, waarbij met name heerlijke frisse perzik en een vleugje appel tevoorschijn komen. De geur wordt bij het iets opwarmen van het bier sterker.
Smaak: De smaak van de Barcelona Tropical is, in tegenstelling tot de geur, niet sterk fruitig, maar eerder bloemig door de dry-hopping. Het frisse, zacht-zoete dat de perzikgeur oproept, verdwijnt in een bitterzoet-sappige smaak met een scherp-bittere afdronk.

Wat vind BierMich van de Barcelona Tropical?

De reis naar Catalonië via dit bier is geen topreis geworden, maar zeker ook geen flopreis. De geur van dit bier maakt nieuwsgierig en doet volle fruitigheid in de smaak verwachten. De tropische zoetheid heb ik helaas in de smaak van het bier niet kunnen ontdekken. Ik hoopte, met een Barcelona Tropical, op een zoet-fruitig bier. De geur liet me nog even geloven dat dit kwam, maar de smaak en afdronk waren te scherp hoppig.

Score (van 0-5): 3,75

Over de brouwerij(en)

La Pirata Brewing is een brouwerij die sinds 1-1-2015 in Suria (provincie Barcelona) gevestigd is. Zoals vele brouwerijen, zijn de mannen van La Pirata in de keuken begonnen en zijn, na vele misbrouwsels, in 2015 uit de schaduw gekomen met vele mooie bieren. Ontdekt dit Catalaans Craftmanship!

Les Trois Mousquetaires is een microbrouwerij die sinds 2004 in de provincie Quebec in Canada gevestigd is. De brouwerij heeft zich erop toegelegd om met alleen mouten uit de streek te werken (Malts du Quebec) en doet dat sinds 2012 volledig. De brouwerij brouwt vele bierstijlen en werkt ook met vatrijping. Export van deze Canadese bieren vindt o.a. naar Europa plaats.

Tot de volgende proef!

Check de reviews van BierMich of onze andere recensenten door hier te klikken! Voor ander biernieuws klik je hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...