Krombacher - VitaMalz
Bier Reviews

Krombacher – VitaMalz : Review

Ergens tussen hoop en teleurstelling…

Donderdag 08-12-2022 Geschreven en geproefd door… Peter Henry Top Heb je wel eens ergens heel erg op verheugt, maar bleek het uiteindelijk een grote teleurstelling? Een band waar je al heel lang kaartjes voor had bijvoorbeeld, maar enorm tegenviel omdat de zanger vals zong? Dat moet het idee van de Krombacher – VitaMalz zijn…

Je begint namelijk met een super spannend roggebrood-aroma die je neushaartjes doen tintelen van plezier. Je wordt echt meegezogen in zeer fijne winter-sferen. En je krijgt spontaan zin om het haardvuur aan steken en dit bier te gaan drinken. “Dit wordt lekker, dat moet haast wel!”

Maar dan… Je neemt een slok. Alsof de zanger ineens die valse noot te pakken heeft tijdens het tweede nummer. “Wat gebeurt hier, dit was niet de bedoeling.”

De smaak van de Krombacher – VitaMalz

Het bier is echt krankzinnig zoet. Suikerstroop zoet. Soms lees je in de reviews van alcoholarme bieren dat ze een wort-achtige smaak heeft. Wort is het suikerrijke vloeistof dat later bier wordt. Nou, als je twijfelt hoe dat smaakt: Tadum! Hier heb je er eentje. Je hoeft echt niet meer naar een brouwerij om een glaasje wort te bietsen.

Zo eigenaardig om van hoop naar teleurstelling te gaan. En ik weet ook echt even niet wat ik met dit bier aan moet. Ik stop ook gewoon met typen, ik ga naar bed een heel klein beetje huilen. 

Peter Henry Top

Wil je nog meer reviews van Peter of onze andere specialisten lezen? Klik dan hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...