Kompaan Bier

Initiatiefnemers achter Kompaan Bier zijn de vrienden Jasper Langbroek (1981), Jeroen van Ditmarsch (1981) en Frans ter Steege (1981). Het eerste bier van de brouwerij werd gepresenteerd op 1 april 2012. Er werd 1.000 liter gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Kompaan in 2016
Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch hebben in 2015 besloten om een nieuwe brouwerij te bouwen in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst. Op de nieuwe locatie kunnen ze 8.000 hectoliter bier produceren en met wat aanpassingen (extra vergistingstanks) kan dit zelfs oplopen tot 20.000 hectoliter per jaar.

In augustus 2015 werd er al een proeflokaal geopend aan de Saturnusstraat waar de nieuwe brouwerij in aanbouw is. Het geld voor de bouw werd gerealiseerd door middel van crowdfunding.

Heropening Kompaan
Op zaterdag 28 januari 2017 was de feestelijke heropening van de brouwerij, gevestigd aan de Saturnusstraat in Den Haag. Kompaan kan vanaf dat moment 800.000 liter bier per jaar produceren. Ze hebben de maischketel, filterkuip, kookketel en whirlpool, plus een batterij vergistingtanks uit China geïmporteerd.

De brouwinstallatie is precies aangepast aan hun eigen brouwproces, zo kunnen ze zelfs nog apart hop toevoegen waardoor er een nog betere smaak aan het bier wordt gegeven.