Kompaan Bier Smoked Vienna Lager
Bier Nieuws

Kompaan Lager Series: Smoked Vienna Lager

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 24-02-2021 De Kompaan Lager Series is een serie van 5 lagers die gedurende dit jaar gebrouwen zullen gaan worden. Ondanks dat het allemaal lagers zullen gaan worden, zal er veel verschil tussen de 5 bieren zitten.

Smoked Vienna Lager

De eerste lager die in de Kompaan Lager Series gebrouwen is, is een Smoked Vienna Lager van 5.1%. Door het gebruik van een donkere mout krijgt dit bier een wat donkerdere amber kleur. De Vienna Lager is een klassieke Oostenrijkse stijl van brouwen. Het bier is nog wel extreem helder, door het “cleane” vergistingsproces. Daarna word ook nog steeds de lange lagerperiode van 50 dagen gehanteerd, waardoor het bier de crispy toets krijgt.

Decoctie brouwen

Ook is het decoctie brouwen is een proces wat in deze vienna lager gebruikt is. Wat is dit precies? Tijdens dit proces wordt een deel van de mash gekookt en weer toegevoegd aan de rest van de mash. Hierdoor krijg je dus veel karamel en onvergistbare suikers in het bier. Ook heeft dit bier een mooie romige schuimkraag.

Door niet teveel rookmout te gebruiken, is deze Smoked Vienna Lager mooi in balans en erg doordrinkbaar. Wanneer er te veel rookmout gebruikt wordt, zal het bier snel smaken naar een vloeibare rookworst wat een overkill van de rooksmaak is.

Etiket loshalen

In deze Lager Serie van Kompaan zul je van elk bier het etiket los kunnen halen. Onder dit etiket kun je nog veel meer informatie vinden over hoe dit bier gebrouwen is. Ook kun je de andere bieren ontdekken die in deze serie gebrouwen zullen gaan worden.

Wil je de video bekijken waarin Jasper en Johan jouw uitleg geven over deze mooie Smoked Vienna Lager? Klik dan snel hier om naar het YouTube-kanaal van Kompaan Bier te gaan.

Nog meer biernieuws lezen? ga dan snel hier verder!

Cheers

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...