Kompaan Bier Team Foto
Brouwerijen

Kompaan Dutch Craft Beer Company, Den Haag, Zuid Holland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 07-01-2021 Kompaan Dutch Craft Beer Company uit Den Haag in Zuid Holland, een brouwerij voor en door levensgenieters! Ondertussen gevestigd op de Saturnusstraat op bedrijventerrein Binckhorst in Den Haag.

Het ontstaan van Kompaan Dutch Craft Beer Company uit Den Haag

Kompaan produceert in 2012 hde eerste 10 hectoliter brouwsels. In 2012 brengen ze de “No 20”, tegenwoordig beter bekend als “Bondgenoot”, op de markt. Na de “Bondgenoot” kwamen al snel de “Kameraad” en de “Vrijbuiter” op de markt. Dit waren de eerste drie Core Range-bieren van Kompaan.

Het jaar daarop blijft de brouwerij groeien en zegt Jasper (een van de mannen achter de brouwerij) zijn baan op, en duikt fulltime in de brouwerij. Ook breidt in 2013 de Core Range zich uit met de “Handlanger” en de “Bloedbroeder”. Om de nieuwe Core Range te vieren, organiseert Kompaan zijn allereerste eigen festival het “Kompaan FASTival” op het terrein van F.A.S.T Surfdorp.

In 2014 vestigt de brouwerij zich op de Binckhorst! Dit toffe industrieterrein weerspiegelt exact wat deze microbrouwerij uitstraalt. Na de verbouwing van de loods opent eerst een microbrouwerij. Jeroen zegt dit jaar ook zijn baan op en stapt ook fulltime in de brouwerij. Wederom bij F.A.S.T Surfdorp worden er nog twee festivals georganiseerd. 2014 is ook het jaar dat Kompaan het assortiment uitbreid met seizoensbieren, collabs en specials.

In 2015 betrekken Jasper en Jeroen de huidige loods waar ze nu nog steeds zitten aan de Saturnusstraat in Den Haag. Hier wordt de brouwerij uitgebreid en word er een proeflokaal gebouwd. Het proeflokaal heeft een supertof terras aan de achterzijde van het pand aan het water. Dit proeflokaal is gefinancierd door een succesvolle crowdfunding.

Ondertussen heeft de brouwerij al meerdere Internationaal prijswinnende bieren gebrouwen, en is het merk in Nederland al niet weg te denken uit de horeca en slijterijen. Ook hebben ze een webshop waar je al hun bieren kunt bestellen! Ook is het proeflokaal regelmatig open voor pick up. Voor deze openingstijden check de website hier!

Doe social met Kompaan Dutch Craft Beer Company uit Den Haag en volg ze:

Facebook, Instagram & Untappd!

Brouwerij Info:

  • Plaats: Den Haag
  • Opgericht: 2012
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Saturnusstraat 55, 2516 AE Den Haag (Kade-Zijde)
  • Website: www.kompaanbier.nl
  • Webshop: Ja
  • Contact: info@kompaanbier.nl

Naast deze Haagse brouwerij zijn er nog veel meer toffe brouwerijen te ontdekken. Klik snel hier om daar kennis mee te maken.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...