Geplaatst op Geef een reactie

Kaas-Bier Soep met bockbier

Herfst en regenNa, op een gure zondagmiddag, instagram te hebben afgestruind kwam ik op het account van bierliefde.nl. Hier kwam ik een recept tegen van wat mij een heerlijke Kaas-Bier soep leek. Op dat moment besloot ik dat ik deze soep wilde proberen, maar wel met een eigen gekozen bier!

Nadat ik mijn vrouw het heugelijke nieuws bracht dat “IK” een keer zou gaan koken, ben ik in de voorraad bockbieren gedoken. Mijn gedachten gingen meteen uit naar een 1 jaar gerijpt bockbier en de keuze viel, hoe grappig, op de Oersoep Sexy Motherbocker 2018!

Brouwerij Oersoep
Oersoep is een craft beer brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep. De brouwerij is volledig gefinancierd door crowdfunding en vanaf 2019 kun je zelfs mede-eigenaar worden!

Bier maken is smaak maken. Oersoep is een eigenzinnige brouwerij die de wereld prikkelt met spannende smaken. 

De core range zijn de toppers van Oersoep die het hele jaar verkrijgbaar zijn. Daarnaast is er ieder seizoen een passend bier zoals in dit geval de Sexy Motherbocker.

Bockbier

Deze toffe doppelbock van 8,4% is een jaartje gerijpt. Daarom dus wat zachter en ronder van smaak geworden. Hij is hierdoor uitermate geschikt om te verwerken in deze heerlijke Kaas-Bier soep. Het kruidige (hinten van laurier) karakter geeft dus een mooie extra touch aan de toch al smaakvolle soep van Yvonne.

Kaas-Bier Soep met Bockbier
Kaas-Bier Soep met bockbier

Na ongeveer 40 minuutjes in de keuken aan de gang geweest te zijn; stond er een machtig mooie soep op tafel. De volle body ontstaat door het gebruik van de zoete aardappel en de oude kaas. De tijm en laurier, plus het kruidige karakter van de Sexy Motherbocker, geven de soep duidelijk wat meer pit.

Ik raad jullie aan om deze soep eens te maken! En geen smoesjes als; “ik kan niet koken” of iets dergelijks!! Zelfs Dimi is het gelukt om deze heerlijke soep, geïnspireerd op het recept van Yvonne van Bierliefde.nl, op tafel te krijgen. Scroll voor het recept en de bereidingswijze naar beneden.

Houd het blog van speciaalbierwereld.nl in de gaten voor meer leuke recepten. Volg ons trouwens ook op Insta en like ons op Facebook. Vinden wij leuk :). Ook ben ik benieuwd naar jullie ervaringen, dus deel deze met mij hieronder in de comments!!

Veel kookplezier & cheers

Receptuur ( ongeveer 1 liter soep):

 • flinke klont roomboter
 • 1 teen knoflook
 • (liefst verse) selderij, peterselie, laurier & tijm naar smaak toevoegen
 • 1 zoete aardappel
 • 4 stengels bleekselderij
 • 2 winterpenen
 • 750 ml water
 • 175 gr geraspte oude kaas
 • 3 bosuitjes
 • peper & zout naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

 1. Begin met het snipperen van de ui en knoflook en fruit deze in de roomboter een minuut of 2 op middelhoog vuur en dan nog 1 minuut met de selderij en peterselie.
 2. Schil ondertussen de zoete aardappel, schrap de winterpenen en snijd deze beiden in julienne (in blokjes). Daarna snijd de bleekselderij in halve maantjes en bak alles minimaal nog 5 minuten mee.
 3. Blus vervolgens de groenten af (in mijn geval) met de Oersoep Sexy Motherbocker uit 2018 en laat het geheel 6 minuutjes lekker sudderen.
 4. Voeg daarna 750 ml water toe en breng de soep aan de kook.
 5. Bind nu het bosje tijm en het laurierblad met een touwtje aan elkaar (makkelijk uit de pan te scheppen straks) en voeg het bosje toe. Laat de soep zo’n 15 minuutjes koken.
 6. Vervolgens schep je het pakketje tijm en laurier uit de pan, voeg de geraspte oude kaas toe en pureer het geheel tot een gladde soep met een staafmixer.
 7. Breng als laatste op smaak met peper en zout en garneer met de ringetjes bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *