Kaapse Kaap Fenix Foodhallen
Brouwerijen

Kaapse Brouwers, Rotterdam, Zuid Holland, NL

Geschreven door: Dimitri Zafiriadis, 02-01-2021 Kaapse Brouwers in Rotterdam, met een proeflokaal en bottleshop in de Fenix Foodhallen. Een toffe gastropub in het centrum (Kaapse Maria), een een onafhankelijke brouwerij in het iconische keiledistrict in Rotterdam-West. Ook liggen de plannen klaar voor de Kaapse Willn’s een heuse bruine kroeg.

Het ontstaan van Kaapse Brouwers

De allereerste oprichter van Kaapse Brouwers is Tsjomme Zijlstra, afgestudeerd in Filosofie. Werkte voor de allereerste Craft Beer Bar van Engeland genaamd The Rake. Tijdens zijn periode daar merkte hij dat hij zich wel wilde verdiepen in de wereld van dit zogeheten Craft Beer.

Na zijn terugkomst in Nederland, haalde hij zijn potten en pannen van stal en begon hij thuis te brouwen. Hij legde contact met de eigenaren van Brouwerij de Molen in Bodegraven. Zij namen Tsjomme op sleeptouw en leerde hem de fijne kneepjes van het brouwen. Uiteindelijk is Kaapse Brouwers gestart met een brouwinstallatie van Brouwerij de Molen die ze nog over hadden.

De groei

Eerst vond Tsjomme een aantal andere ondernemers en ging in gesprek met de gemeente Rotterdam. Daar lagen de plannen om de Fenix Foodfactory te realiseren in de oudste loods van Europa op Katendrecht al klaar, en de microbrouwerij van de Kaapse Brouwers werd daar ingepast.

Daarna volgde de stap van gastropub Kaapse Maria in het centrum van de Maasstad. De samenwerking met Geneviève Vachon begon en Kaapse Brouwers was opeens ook in het centrum zichtbaar.

Inmiddels staat er in Rotterdam-West een onafhankelijke brouwerij in het keiledistrict, waar Etienne Vermeulen zijn kunsten als hoofdbrouwer dagelijks uitvoert. De planning voor de Kaapse Willn’s, de bruine kroeg, liggen klaar. Ik kan in ieder geval wachten tot we daar naar binnen kunnen stappen en kunnen genieten van het moois wat ze te bieden hebben. Een webshop hebben ze niet, daarentegen is er wel een bottleshop die open is van di t/m zo – 10.00 -19.00.

Doe social met de Kaapse Brouwers uit Rotterdam en volg ze:

Instagram Kaapse Brouwers & Facebook Kaapse Brouwers (brouwerij), Instagram Kaapse Kaap (proeflokaal & bottleshop), , Facebook Kaapse Maria & Instagram Kaapse Maria (gastropub), Facebook Kaapse Willn’s & Instagram Kaapse Willn’s (bruine kroeg).

Brouwerij Info:

  • Plaats: Rotterdam
  • Opgericht: 2015
  • Type Brouwerij: Productie Brouwerij
  • Proeflokaal: Ja – Nico Koomanskade 1025 3072 LM Rotterdam
  • Website: www.kaapsebrouwers.nl
  • Webshop: Nee
  • Contact: info@kaapsebrouwers.nl

Wil je nog meer brouwerijen leren kennen? Klik dan snel hier.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...