Bier Reviews

Jopen Bier – Non(netje) IPA : Review

Alcoholvrij bier, een introductie

Vrijdag 23-08-2022 / Geproefd en geschreven door… Peter Henry Top! Vergelijk je jezelf weleens met een ander? Jouw auto met die van de buurman. Of gewoon appels met peren? Heel normaal lijkt me en dus ook normaal om alcoholvrij bier met ‘alcoholrijk’ bier te vergelijken.

Toch vind ik dat jammer. Bier met alcohol staat misschien met 1-0 voor, maar het is zeker geen verloren strijd. Het schap van de supermarkt-om-de-hoek is namelijk gevuld met talloze varianten én bij de betere slijter weten ze al helemaal wel raad met bijzondere exemplaren. Genoeg te proeven dus. Ik wil daarom voorstellen dat we vanaf nù alcoholvrij bier vooral met alcoholvrij bier vergelijken.

Jopen Bier – Non(netje) IPA

Het eerste bier dat ik onder de loep neem is Jopen Bier Non(netje) IPA 0.3%. Persoonlijk heb ik niet zo’n sterke band met Jopen. Het voelt een beetje anoniem ofzo. Hetzelfde gevoel heb ik bijvoorbeeld bij Kips Leverworst of Gaastra jassen. Gewoon bedrijven die bestaan en hun ding doen, maar bij mij niet echt zorgen voor zielenroersel. Non(netje) IPA zelf is trouwens een prima supermarktbier. We gaan bij deze geen grote geheimen ontrafelen. Ik zou ‘m drinken op de woensdagavond als je een filmpje aanzet, die je hebt gevonden ergens tussen RTL4 en Fox. Uiteraard met een bakje paprikachips erbij (de ribbel-variant voor de échte levensgenieter).

Peter’s proefnotities

Kleur: Geel/goud

Geur: Fris granerig, stro, aroma blijft vaag

Smaak: Citrus, waterig, (hop-)bitter

Score 3 / 5

Wil je meer reviews van Peter of van onze andere liefhebbers lezen? Klik snel hier! Voor ander biernieuws ga je hier heen.

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...