Heuvelrug Blond
Bier Nieuws

Heuvelrug Blond: het nieuwe bier van Bird Brewery en NP Utrechtse Heuvelrug.

Maandag 11-03-2024 Geschreven door… Bird Brewery! Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug hebben samen een streekbier met uitsluitend biologische ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige toets door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug. Door het drinken van dit bier steun je Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor de bescherming van de natuur, landschap en cultureel historisch erfgoed.

De samenwerking

Bird Brewery opende in december de deuren van hun tweede proeflokaal House of Bird in Kwintelooijen op de Utrechtse Heuvelrug. Naast het brouwen van kwaliteitsbieren, zet de brouwerij zich al lange tijd in voor een groenere wereld. “We zijn dan ook enorm enthousiast om samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een bier te  brouwen en zo de bescherming van de Heuvelrug te steunen”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Ralph van Bemmel.

Heuvelrug Blond

Heuvelrug Blond is een vol streekbier, gebrouwen met een kruidige toon. “Een bier brouwen met biologische ingrediënten staat al een tijd op ons verlanglijstje”, aldus Van Bemmel. “Daarnaast zorgt de toevoeging van lokale veldsalie dat het bier een echt streekproduct is.” 

Het bier zal te verkrijgen zijn in verschillende horecazaken, delicatessenwinkels en slijterijen op de Heuvelrug. Natuurlijk zal één van de 18 taps in House of Bird Kwintelooijen gereserveerd zijn voor dit unieke streekbier.

Lancering Heuvelrug Blond

Het blonde bier wordt op donderdag 4 april om 16:00 gelanceerd bij House of Bird Kwintelooijen. Heuvelrug Blond wordt die middag gepresenteerd en op de samenwerking wordt geproost. Daarna zal, onder begeleiding van een internationaal biersommelier, een proeverij met het nieuwe bier plaatsvinden.

Over Bird Brewery en NP Utrechtse Heuvelrug

Bird Brewery is, naast brouwer van kwaliteitsbieren, ook initiatiefnemer voor een groenere wereld. Zo heeft de Nederlandse brouwerij al meer dan 130.000 bomen geplant, miljoenen liters drinkwater gedoneerd en kocht het afgelopen jaar via samenwerkingen een stuk grond aan ter bescherming van de donkere incakolibrie en financierde de brouwerij een trashbarrier op Bali. 

De stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is ontstaan uit het initiatief om het natuurgebied te kunnen beschermen. Zo zorgen ze samen met eigenaren van natuurterreinen, de provincie Utrecht en omliggende gemeenten in de regio dat de Heuvelrug behouden blijft.

Wil nog meer biernieuws lezen? Klik dan snel hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...