Het Boerenerf - Braam (Oogst 2022)
Bier Reviews

Het Boerenerf – Braam (Oogst 2022) : Review

Dinsdag 05-09-2023 Geproefd & geschreven door… Bor Nippelreus Het Boerenerf is een een actieve biologische boerderij en geuzestekerij. Het Boerenerf is een voortzetting van Brouwerij Eylenbosch, die tot 1965 actief is geweest. Senne Eylenbosch heeft tot 2019 gewerkt voor 3 Fonteinen en heeft toen besloten een deel van de boerderij van zijn grootouders om te bouwen tot Geuzestekerij. Deze is oorspronkelijk gestart onder de naam Het Boerenerf Eylenbosch.

Het Boerenerf – Braam (Oogst 2022)

In het voorjaar heeft Het Boerenerf een set uitgebracht en die heb ik kunnen bemachtigen 🙂 Een van de bieren uit deze set is Het Boerenerf – Braam (Oogst 2022), een Lambiek met bramen uit de oogst van 2022. Na maceratie is de Lambiek gemengd met een deel jonge Lambiek. Dit zorgt voor nagisting op de fles en daarmee ook voor wat koolzuur.

Het bier is, zoals je zult verwachten, rood gekleurd. Bij het inschenken komt er een dun laagje schuim op, dat heel snel wegtrekt. De smaak is wrang, zuur en droog. De bramen komen ook mooi terug in de smaak. Ik vind dit een heel fijn bier. 

Meer toffe reviews lezen van Bor of een van onze andere liefhebbers? Klik dan maar eens hier!

Biercheque

Dit vind je misschien ook leuk...